На Житомирщині хочуть відкрити музей під відкритим небом

  Історичний скансен – музей під відкритим небом – планують відкрити на території Древлянського парку в Коростені Житомирської області.

   Про це інформує zruchno.travel із посиланням на слова заступника Коростенського міського голови Олександра Дзиги.

  Дзига підкреслив, що древляни і Поліський регіон є "колискою Київської Русі", і саме з славного града Коростеня починалася історія нашої держави, тому Древлянський парк важливо розвивати і залучати сюди якомога більше туристів.

  "Сьогодні Коростень цікавий, зокрема, з точки зору розвитку православ’я, оскільки саме по древлянській землі ступала нога рівноапостольної княгині Ольги, Володимира Великого – хреститель землі руської – має коріння саме в древлянській династії, тому ми плануємо розвивати такі фестивалі, як фестиваль православної авторської пісні "Ранкова зоря". Крім того цього року ми заснували новий культурно-історичний фестиваль "Добриня" – в рамках цього фестивалю на локаціях Древлянського парку планується показ історичних реконструкцій, а в перспективі й створення Музею під відкритим небом, де гості та мешканці міста матимуть можливість познайомитися з історією краю та держави загалом", – зазначив Дзига.

  Зі свого боку коростенський міський голова Володимир Москаленко розповів, що благоустрій та вдосконалення паркової зони прописані в стратегії розвитку міста до 2025 року.

  "У нас великі плани по розвитку Древлянського парку як туристичної дестинації, і не тільки його. У нашій програмі розвитку туризму прописано благоустрій трьох парків – Древлянського, парку Перемоги і зони річки Уж – всього близько п’яти кілометрів паркової зони. У наших планах є облаштування локацій для найрізноманітніших видів відпочинку і туризму", – додав Москаленко.

Новини Житомира

       

Последнее изменение Вторник, 17/09/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework