За розкрадання Братської могили на Бердичівщині засудили чоловіка

  Бердичівським міськрайонним судом Житомирської області визнаний винуватим громадянин С. у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 297 КК України (наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого).

 

  Встановлено, що С. переслідуючи корисливі мотиви, шляхом демонтажу вирішив незаконно заволодіти металевими конструкціями із паркану, яким огороджено Братську могилу радянських воїнів та пам'ятний знак на честь загиблих воїнів - земляків, розташованих на земельній ділянці Бердичівського району, яка відповідно до ст. 2 Закону України «Про поховання та похорону справу» є місцем поховання та разом з іншими об'єктами розташованими на Братській могилі радянських воїнів, становить предмети ритуальної належності та перебувають на балансі сільської ради Бердичівського району, - інформує rio-berdychiv.info.

  Після цього, С. реалізуючи свій злочинний умисел, спрямований на незаконне заволодіння предметами ритуальної належності, що знаходяться на вищевказаному місці поховання та з метою незаконного збагачення, ігноруючи моральні норми суспільства в частині поваги до померлих та місць їх поховання, навмисно демонтував металеві пластини з чорного металу із огорожі зазначеної могили, в кількості 45 шт. загальною вагою 39,15 кг., вартістю 156,60 грн..

  Продовжуючи свої злочинні дії, С. із вищевказаної огорожі Братської могили радянських воїнів шляхом демонтажу незаконно заволодів металевими пластинами з чорного металу в кількості 16 шт. загальною вагою 13,92 кг. вартістю 55,68 грн.

  Таким чином, С. з корисливих мотивів незаконно заволодів пластинами з чорного металу, що є складовими частинами огорожі Братської могили радянських воїнів в загальній кількості 61 шт., якими в подальшому розпорядився на власний розсуд, чим заподіяв сільській раді Бердичівського району матеріальної шкоду на суму 212 грн. 28 коп.

  Обвинувачений С. свою вину в скоєні злочину визнав повністю, розкаявся.

  Отже, оцінивши наведені докази з точки зору достатності та взаємозв"язку, суд вважає винуватість обвинуваченого у скоєнні інкримінованого діяння доведеною повністю. С. визнано винуватим у пред"явленому обвинуваченні у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 297 КК України та призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 4 (чотири) роки.

  На підставі ст. 75 КК України звільнено С. від відбування покарання з випробуванням протягом 1(одного) року іспитового строку, якщо він протягом визначеного судом строку не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов'язки.

  На підставі пунктів 1, 2 ч. 1 ст. 76 КК України зобов'язано С. періодично з'являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації та повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання та роботи.

  На вирок суду протягом тридцяти днів з дня проголошення може бути подана апеляційна скарга.

  З повним текстом рішення можна буде ознайомитися на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

Новини Житомира

 

Последнее изменение Среда, 18/09/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework