На Житомирщині селяни, які знесли аварійну будівлю бібліотеки, можуть опинитися на лаві підсудних. ВІДЕО

  Керівництво ОТГ написало заяву в поліцію.

   «На Житомирщині селяни власноруч розвалили покинуту будівлю бібліотеки, яка загрожувала впасти на людей. Керівництво об'єднаної територіальної громади заявило про самоуправство і написало заяву в поліцію. Тепер люди можуть опинитися на лаві підсудних,» ‒ розповідає tsn.ua.

  Аварійну будівлю знесли мешканці села. Людей організував місцевий депутат Віталій Шпаківський. За його словами, у сільського голови два роки не могли допроситися, щоб знести небезпечне аварійне приміщення біля школи, а тому зробили це самі за 14 годин. "Я до нього підходив за два-три тижні до першого вересня, аби розібрали це. Він сказав, мовляв, не став мені задачі, коли треба тоді й розберемо", - каже Віталій Шпаківський.

  Заяву в поліцію написав сільський голова. Мовляв, невідомі знищили будівлю бібліотеки. Крім того, зникло комунальне майно: стелажі, столи та шафи. Знищення будівлі називають незаконним.

  Приміщення бібліотеки списане з балансу сільської ради ще два роки тому, запевняє активіст. "Жодної  відповідальності за це не може бути, бо нема матеріального збитку", - каже депутат.

  Селяни теж не розуміють, у чому злочин, адже споруда давно підлягала знесенню. Крім того, біля школи буде безпечно. "Це приміщення давно повинно бути знесеним. Воно розвалювалось, а діти бігають. Могло ж і вбити дитину", - каже місцевий мешканець Михайло  Кислицький.

  Заступник ОТГ, дії людей розцінює як самоуправство. "Втручання в господарську діяльність сільської ради", - каже заступник голови Глибочицької  ОТГ Валерій Семотюк.

  Сільський актив порушив порядок списання комунального майна, каже юрист громади. Балансова вартість аварійного приміщення майже три тисячі гривень, але навіть за списане треба відзвітуватися, бо за нього відповідає сільрада. У ній вимагають, щоби ніхто не займався самоуправством, а всі дії узгоджували з ними. У поліції вирішили провадження проти активістів поки що не відкривати.

 Олена Кузнєцова

Новини Житомира

       

Последнее изменение Среда, 18/09/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework