На Житомирщині судитимуть учасників злочинної групи за незаконне видобування бурштину

 23 вересня 2019 року, прокуратурою Житомирської області, за результатами досудового розслідування, затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом незаконного видобування організованою групою корисних копалин загальнодержавного значення – бурштину на території Олевського району.

  Організатор і співвиконавці злочинної групи обвинувачуються у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28, ч.ч. 2, 3 ст. 240 КК України (незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення, вчинене повторно, організованою групою).

 Установлено, що 59-річний житель міста Олевська, з метою незаконного збагачення, створив організовану злочинну групу, до складу якої увійшли жителі Олевського району та міста Житомира, віком від 20 до 39 років, для систематичного незаконного видобування бурштину на території Олевського району.

 Організована злочинна группа впродовж тривалого періоду, шляхом гідророзмиву грунту, протиправно видобувала коштовне каміння на території Радовельського лісництва ДП «Білокоровицьке лісове господарство» Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства.

 Необхідною технікою – мотопомпами, транспортом, а також іншим знаряддям для добування корисної копалини загальнодержавного значення нелегальних старателів забезпечував організатор злочинної групи.

  Досудове розслідування проводили слідчі УСБУ в області.

  Справу розглядатиме Олевський районний суд. Публічне обвинувачення здійснюватиме прокуратура області.

Пресслужба прокуратура Житомирської області

Новини Житомира

  

Последнее изменение Среда, 25/09/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework