Гроші зі сміття: хто вимітає мільйони з бюджету Житомира

  У Житомирі після ліквідації комунальних ЖЕКів мільйони на прибирання вулиць дістаються фірмам депутата міськради Володимира Тичини та екс-керівниці управління житлового господарства Світлані Півоваровій.

   Про це написав Тарас Боросовський у виданні «20 хвилин. Житомир».

  Серед улюблених підрядників комунального підприємства КП «Управління автомобільних шляхів» (УАШ) Житомирської міськради, яке займається прибиранням вулиць міста, особливе місце посідає ПП «КВЖРЕП № 8», яке у місті називають приватним ЖЕКом Світлани Півоварової.

  Починаючи з 2017 р., з фірмою уклали угод на прибирання на 6 млн грн. Так, у вересні 2017 р. УАШ оголосило тендер на прибирання 40 тис кв м тротуарів. Планувалося витратити 293 тис грн. Участь у торгах взяв, окрім згаданого приватного, ще й комунальний ЖЕК. Пропозиція комунального «ВЖРЕП № 9» виявилася дешевшою. Його спочатку визнали переможцем, але згодом рішення скасували. Причиною стало несвоєчасне подання (із затримкою в один день) довідки про несудимість керівника і оригіналів документів міськраді. Цього ж дня протоколом тендерного комітету перемогу здобуло ПП «КВЖРЕП № 8», яке жодних документів як переможець так і не надало. Не дивлячись на порушення, в УАШ підписали договір з більш високою ціною.

  У грудні 2017 р. оголосили новий тендер на 230 тис грн. з прибирання тротуарів. Учасники все ті ж, але цього разу нижчу ціну пропонує КВЖРЕП № 8, з яким підписали договір, попри те, що подано прострочену довідку з податкової. Чинність довідки про відсутність боргів завершилася 13 січня, а подана КВЖРЕП № 8 лише 15 січня.

  За останні 2 роки комунальне та приватне підприємство 9 разів спільно брали участь у тендерах. У останніх торгах пропозиції подали практично одночасно, з різницею в годину.  І знову перемогу здобув приватний ЖЕК. За прибирання 14 вулиць за 6 місяців КВЖРЕП № 8 заплатять 1,08 млн грн.

  За очищення у 2019 році 1,6 % всіх вулиць Житомира ПП «КВЖРЕП № 8» отримає майже 2,5 млн грн.

  «Неймовірна удача в освоєнні бюджетних коштів КВЖРЕП № 8 пояснюється постаттю Світлани Півоварової. За понад 20 років роботи у комунальній сфері міста пані Півоварова накопичила чималий досвід та міцні зв’язки. Їй підпорядковувались всі комунальні ЖЕКи, включно з ВЖРЕП № 9, в якому незмінно керує її давній друг Михайло Ченков», – написав журналіст.

  ПП «КВЖРЕП № 8» було створене у 2013 році, і спочатку було оформлене на зятя – Євгена Дікова. Після звільнення з посади керівника управління житлового господарства Світлана Півоварова стала директором та єдиною власницею підприємства.

  Ще одним успішним переможцем тендерів з прибирань є депутат міськради Володимир Тичина. На належні йому декілька структур з бюджету міста сукупно надійшло більше 5 млн грн.

  Починав майбутній власник приватного ЖЕКу з керівництва комунальним. На базі ліквідованого КП «ВЖРЕП № 4» він створив однойменну власну фірму. Отримавши практично монополію з обслуговування житлового фонду у мікрорайоні Крошня, невдовзі розширив свій бізнес збором і переробкою сміття.

  Заради отримання грошей з бюджету Тичина вдається до певних маніпуляцій, які можна вважати класичною тендерною змовою. Зокрема, так відбулося під час оголошених у червні цього року закупівель з прибирання тротуарів. Замовник – все те ж КП «УАШ», яке планувало витратити 306 тис грн. У торгах взяло участь одне з підприємств депутата ПП «Крошня – ВЖРЕП № 4» та ПП КАТП-0638. Обидва підприємства зареєстровані за однією ж і тією адресою: вул. Отаманів Соколовських, 7. Однаковий контактний телефон. І навіть електронну адресу КАТП-0638 зазначає Адрес электронной почты защищен от спам-ботов. Для просмотра адреса в вашем браузере должен быть включен Javascript.. Вдаючись по суті до імітації конкуренції, власницею ПП КАТП-0638 за декілька тижнів до торгів стає Наталія Прищепа, а керівником Дмитро Виговський.

  Тим не менш, у договорі на оренду приміщень зазначено, що підприємець Тичина здає в оренду приміщення ПП КАТП-0638. У реквізитах сторін є його підпис як керівника підприємства. До того ж юридична адреса Тичини збігається з адресою реєстрації Наталії Прищепи. Обоє прописані в одному будинку і є, скоріш за все, родичами. Увесь транспорт КАТП-0638 також орендує у Тичини.

  У квітні 2019 р. на сесії Житомирської міськради вирішили закрити КП «Управління автомобільних шляхів». Все майно та борги передали КП «Зеленбуд», яке стало правонаступником ліквідованого підприємства. За словами влади, метою є «посилення ефективності та вдосконалення роботи комунальних підприємств».

Джерело: nashigroshi.org

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework