У Новоград-Волинському відкрили пам'ятну дошку князю Острозькому

  У штабі 30 окремої механізованої бригади, яка має ім’я князя Костянтина Острозького відкрили меморіальну дошку своєму покровителеві.

   Меморіальну дошку князю Костянтину Острозькому для Новоград-Волинського презентував фонд «Корона князів Острозьких», який очолює меценат Робертас Габулас. Виготовили меморіал українські скульптори Олесь Сидорук і Борис Крилов. Посприяло цьому Посольство Литви в Україні.

  Нагадаємо, що 11 листопада 2018 року у Вільнюсі також відбулася урочиста церемонія відкриття меморіальної дошки видатній людині європейської історії – князю Костянтину Івановичу Острозькому. Раніше таку дошку було встановлено і в Любліні. Зауважимо, що саме у цьому польському місті базується Литовсько-польсько-українська міжнародна бригада імені Великого гетьмана Костянтина Острозького.

  У відкритті меморіальної дошки на Житомирщині також узяло участь духівництво, командування 30-ї бригади, очільник фонду Острозьких Робертас Габулас, представники державної адміністрації, громадськості та архітектори. Голова фонду та представник Посольства Литви в Україні подарував командиру військової частини полковнику Гаразу картину зі зображенням Костянтина Острозького.

  Довідково: Костянтин Острозький (бл. 1460—1530) як великий гетьман Великого князівства Литовського в союзі з надвірним гетьманом Королівства Польського Янушем Сверчевським 8 вересня 1514 року здобули одну з найбільших перемог часів Великого Князівства Литовського, розгромивши московські війська в битві під Оршею. 

kk27091941 2

kk27091941 3

Новини Житомира

       
 

Последнее изменение Пятница, 27/09/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework