У Бердичівській клініці провели унікальну операцію трирічній дитині. ВІДЕО

  Лікарі клініки малоінвазивної хірургії «Вітал» Дмитро Шевчук та Юрій Черчик провели у Бердичеві унікальну операцію із приводу видалення трьохлітній дитині каменю у збиральній системі нирки, який перешкоджав відтоку сечі та призводив до постійного запального процесу й больового синдрому.

   Малоінвазивна хірургія – набагато безпечніша за порожнинну, це коли лікарі оперують через точечні проколи чи природні фізіологічні отвори. Такої можливості – комбінувати лапароскопію та малоінвазивні технології із контактною літотрипсією (тобто видалення каменів за допомогою безпечного лазера) – кажуть, не використовують навіть в обласній дитячій клінічній лікарні.

  Проведення подібних операцій лікар обласної дитячої лікарні Дмитро Шевчук спостерігав у Варшаві, із приємністю згадує тих, у кого пощастило навчатися.

  Хлопчика привезли до Бердичева із Вінниччини, а клініку «Вітал» їм, кажуть бабуся і мама дитини, порадили столичні лікарі.

  28 вересня вони успішно провели завершальний етап операції. Кожна із таких хоч і не перша (нещодавно вдало прооперовано малолітню дівчинку), проте унікальна, зважаючи на вік, особливості перебігу сечокам’яної хвороби тощо.

  Після операції, доки дитина ще міцно спала, її транспортували у палату, а лікар, тим часом, поспішив повідомити й рідним, що усе минуло вдало!

Джерело: trkvik.tv

Новини Житомира

   

Последнее изменение Суббота, 28/09/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework