32 мільйони на кінотеатр: У Новограді міська рада оголосила тендер на відновлення згорілої будівлі

    Днями управління у справах сім'ї, молоді, фізичної культури та спорту Новоград-Волинської міської ради оголосило тендер на ремонтно-реставраційні роботи будівлі згорілого кінотеатру.

   На відновлення пам’ятки архітектури місцевого значення очікують витратити більше 32 мільйонів гривень. За даними порталу Prozzoro аукціон почнеться 15 жовтня. Переможець торгів повинен буде виконати роботи до 31 грудня 2020 року. У технічному завданні до проєкту вказали, що дах будівлі покриють металочерепицею, передає novograd.city.

  За коментарем Novograd.city звернувся до начальника управління у справах сім'ї, молоді, фізичної культури та спорту Новоград-Волинської міської ради Ярослава Циби:

   – Тендер оголосили на таку суму для того, щоб коли з'являться кошти ми не витрачали на це час. Зараз в нас є готовий проєкт реконструкції Молодіжного центру, є відповідна експертиза і є 500 тисяч, що виділили депутати на минулій сесії. Будівлю потрібно реставрувати в будь-якому випадку. Якщо до зими ми її не накриємо, то мені важко спрогнозувати стан приміщення після зими.

   Також Циба розповів, що почнуть із даху, проте 500 000 гривень, що є – не вистачить. Тому 30 вересня він направив лист із проханням, щоб на наступній сесії депутати виділили додаткові кошти на реставрацію.

  – Попри всі відмови, міський голова продовжує писати листи із проханням виділити кошти на реставрацію. Можливо наш народний депутат Дмитро Костюк допоможе, – говорить Ярослав Циба.

  Торік 21 серпня на сайті міської ради з’явилось повідомлення про те, що Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України розглянуло запит народних депутатів України Юрія Мірошниченка та Юрія Павленка щодо відновлення будівлі Молодіжного центру.

  "Виділення коштів на відновлення будівлі Молодіжного центру в м. Новоград-Волинський Житомирської області доцільно вирішувати Житомирській облдержадміністрації разом з Новоград-Волинською міською радою відповідно до законодавства".

  У травні цього року управління у справах сім'ї, молоді, фізичної культури та спорту відкрило благодійний рахунок для збору коштів на відновлення міського Молодіжного центру. Станом на 25 вересня на рахунок перерахували 25 750 гривень.

  Нагадаємо, що 19 травня 2018 року, близько третьої години ночі за кількасот метрів від пожежної частини палав Молодіжний центр, колишній кінотеатр. Причина пожежі, за словами слідчого, — навмисний підпал. Прилади відеоспостереження зафіксували чоловіка, який зайшов в отвір між спорудою та незаконно прибудованою літньою терасою ресторації "Князь Острозький".

  У результаті "візиту" й досі невідомого зловмисника знищено 1500 квадратних метрів покрівлі, спортивний зал зі спеціальним килимом, майно дитячого клубу "Непосиди", зал ігрових автоматів, зал для ведення переговорів з овальним столом і майно підприємців, які орендували приміщення у колишньому кінотеатрі.

Джерело: novograd.city

Новини Житомира

   

Последнее изменение Среда, 02/10/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework