Понад 9 млн грн отримали аптеки Житомирської області за відпущені «Доступні ліки»

  Жителі Житомирщини можуть отримати лікарські препарати за програмою «Доступні ліки» у 78 аптечних закладах, які підписали договір з НСЗУ щодо участі в програмі реімбурсації «Доступні ліки».

   Про це повідомляє oda.zht.gov.ua.

  Так за е-рецептами «доступні ліки» можна одержати безкоштовно або з частковою доплатою у 289 місцях відпуску. З квітня цього року аптекам області виплатили понад 9 млн грн  за відпущені ліки за програмою реімбурсації.

  За е-даними НСЗУ, аптеки Житомирської області отримали 9 млн 139 тис. грн відшкодування за відпущені «Доступні ліки» жителям регіону. Нагадаємо, що на карті можна переглянути місця відпуску лікарських препаратівза урядовою програмою реімбурсації.

  З 1 квітня програма «Доступні ліки» перейшла до адміністрування Національної служби здоров’я України, яка напряму працює із аптечними закладами. Так жителі Житомирщини продовжують отримувати необхідні їм життєві препарати з мінімальною доплатою або безкоштовно.

  Упродовж квітня-вересня 2019 року відповідно до е-даних НСЗУ, у Житомирській області виписали 280,686 тис. електронних рецептів на «Доступні ліки». В аптеках за цими е-рецептами отоварили 227,081 тис. ліків, що складає 80,90%.

  Для того, аби отримати е-рецепт на «Доступні ліки» потрібно звернутися до лікаря, з яким підписали декларацію. Сімейний лікар виписує електронний рецепт, який можна отоварити у аптеці, що увійшла до програми реімбурсації з НСЗУ (про це свідчить наліпка на аптечному закладі).

  На мобільний номер пацієнта приходить повідомлення з номером та кодом рецепту. Код відображає назву діючої речовини препарату. Відповідно до цього підбирають ліки. При потребі лікар може видати і паперовий варіант рецепту.

Новини Житомира

   

Последнее изменение Пятница, 04/10/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework