Збитки АТ "Житомиргаз" зросли на 44 % й сягнуть 317 млн грн

  Сума збитків АТ "Житомиргаз" в 2019 році вже сягнула 282,1 млн грн. Це на 86,4 млн грн більше, аніж в минулому році.

 

  Вже четвертий рік поспіль тариф для товариства є економічно необґрунтованим. За цей час загальна сума збитків компанії сягнула 543,4 млн грн. Спровокована держрегулятором НКРЕКП криза змусила сотні кваліфікованих працівників йти з займаних посад.

  НКРЕКП вже четвертий рік поспіль ухиляється від  перегляду тарифу для операторів ГРМ. Діючий тариф на розподіл природного газу  для АТ "Житомиргаз" складає всього 9% від діючого тарифу на газ для кінцевого споживача. Ціна на газ для кінцевого побутового споживача це - 6,47 грн за куб м, в свою чергу частка АТ "Житомиргаз" - 0,58 грн. Ці кошти йдуть на виконання інвестиційної програми: встановлення індивідуальних приладів обліку, ремонт елементів системи газопостачання області, а також виплату заробітних плат працівникам компанії.

  За декілька років акціонерне товариство "Житомиргаз" відчуло суттєвий відтік та нестачу кваліфікованих працівників компанії. Всього з початку року заяву про звільнення написало 247 працівників. Основна причина – низька заробітна плата, Відтік кадрів пов’язаний із низькою зарплатнею, що закладена в тарифі на рівні 2016 року. За цей же період середня зарплата в Житомирській області зросла в 2,03 разів (або 203%).

  Низку проблем доповнює й забезпечення паливно-мастильними матеріалами, технічними засобами для служб, наприклад  як аварійно-диспетчерська служба. Якщо у 2014 році АТ "Житомиргаз" забезпечувало цілодобове вартування у місті Житомир та районі чотирьох бригад АДС, то сьогодні товариство може утримувати всього дві.

  Подальше ігнорування держрегулятором НКРЕКП прохання операторів ГРМ переглянути частку в тарифі ускладнюють ситуацію, створюючи все більше ризиків щодо безпечного та стабільного газорозподілу усім категоріям споживачів. У випадку аварійних ситуацій відключення в опалювальний період від джерела газопостачання теплопостачальних, теплотранспортних і теплогенеруючих організації, які забезпечують енергією населення, підприємства, установи та організації, може призвести до надзвичайної ситуації техногенного характеру, яка за своїми наслідками може бути визнана надзвичайною ситуацією регіонального або державного.

Джерело: epravda.com.ua

Новини Житомира

   

Последнее изменение Пятница, 04/10/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework