У Житомирі закликали керівництво держави продовжити мораторій на продаж землі

  На позачерговій сесії Житомирської обласної ради депутати прийняли звернення до Президента, Кабміну та Верховної Ради щодо продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення до 2025 року.

   Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

  «Ми, депутати Житомирської обласної ради, звертаємося до вас із проханням недопущення швидкого відкриття ринку землі сільськогосподарського призначення в Україні. Вважаємо за доцільне продовжити мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення», - йдеться у зверненні.

  Зокрема, депутати просять розпочати громадське обговорення відкриття ринку землі та винести питання про зняття мораторію на всеукраїнський референдум.

  Крім того, депутати просять врахувати при розробці майбутніх законопроектів положення щодо запуску держпрограми кредитування середніх і малих сільгосппідприємств та фермерів; відкрити ринок землі, коли кожен громадянин отримає гарантовані законом 2 га землі внаслідок розпаювання; гарантувати право на купівлю землі виключно громадянам України та заборонити іноземцям; відкрити ринок землі після наповнення Державного земельного кадастру, реєстру права на нерухоме майно та інвентаризації земель запасу та резерву.

Джерело: ukrinform.ua

Новини Житомира

   

Последнее изменение Пятница, 11/10/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework