Хто зупинить придорожній вандалізм?

   Мало не щодня кожен з нас перебуває в транспорті. Не знаю, як вас, але мене обурюють не лише знервовані колеги-пасажири, а й безглузді написи на автобусних зупинках.

 

  Типу: «штрих-код на лбу», «конца свєта не будет», «опасность биопаспортов» та подібні. Спершу намагалась зрозуміти їх суть, але врешті збагнула, що «цю творчість» логічним мисленням не осягнеш. Тому погоджуюсь з думкою Аристотеля: «Людина поза суспільством — або Бог, або звір».

  Найприкріше — те, що ці «звірі графіті» — практично всюдисущі. Майже водночас вони залишають свої сліди на стінах маркетів і на сільських парканах. Але найбільше дісталось, як на мене, все ж зупинкам при автомобільних дорогах. Секта, дикі люди, вандали? Чимало запитань виникає.

  І, мабуть, не лише в мене виникало бажання поспілкуватися з таким «писарем», але ж ні… Ніхто ніколи не бачив отих авторів «художнього» вандалізму. Хоч і неозброєним оком видно, що проводиться ця «робота» організовано, стиль не змінюється, його легко впізнаєш.

  Чи бореться з цим хтось? Вже кілька років підряд балансоутримувачем шляхів державного значення — Службою автомобільних доріг у Житомирській області — порушувалося дане питання перед правоохоронними органами. Ось, приміром, отримали відповідь: «…Проведеними заходами встановити осіб, причетних до вищевказаного діяння, не представилось можливим з причини відсутності свідків та очевидців даної події».

  Але ж на шляхах державного значення в області знаходяться більше 540 автопавільйонів, а це, між іншим, — автодороги міжнародного, національного значення. Користуються якими представники й інших країн. То що ж, з нашої, так би мовити, мовчазної згоди дозволити вандалам і надалі обписувати автопавільйони і зупинки? А гроші-то — державні, тобто наші з вами!

  Без сумніву, все це неподобство має бути припинене. До речі, торік придорожні зупинки на замовлення Служби автодоріг оновили, за кошти з Державного бюджету з’явилися сучасні автопавільйони. Та задоволення від ошатності громадських «чекалень» тривало недовго. Порушники знову безкарно взялися за своє.

  Варто знати, що орієнтовна вартість ремонту одного автопавільйону становить близько 4000 гривень (без урахування транспортних витрат).

  За результатами ж обстежень працівниками САД у Житомирській області на даний час вже близько 80-ти відсотків цих споруд знову пошкоджено написами, а це має ознаки злочину, передбаченого ст. 194 КК України: умисне знищення або пошкодження майна.

На даний час приблизна сума завданих державі збитків за зіпсовані автопавільйони становить більше мільйона гривень. Про це було зазначено в черговій заяві до слідчого управління головного управління поліції в області. Але реальних результатів «боротьби» з цим дорожнім вандалізмом поки що немає. Вакханалія псування придорожніх зупинок триває практично без перешкод.

P.S. Якщо маєте інформацію про порушників закону в даній справі — наберіть «102».

Світлана Чернях-Кондрацька,
фахівець по роботі
з громадськістю та пресою
САД у Житомирській області.

Джерело: zhytomyrschyna.zt.ua

Новини Житомира

   

Последнее изменение Пятница, 11/10/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework