Велична будівля в Житомирській області у вкрай занедбаному стані. ВІДЕО

  У Брусилівському районі Житомирської області знаходиться невелике село Озера, в якому розташоване приміщення старої школи, що вже давно не використовується та є архітектурною пам’яткою.

  Про саме село, і, звісно ж, про будівлю розповідається у новому відео на каналі проекту "Escape" в Ютуб. Нагадаємо, що проект ініційований житомирянами.

 

  Раніше село мало назву Єзери. Перша писемна згадка про село датується 1801 роком. Протягом XIX ст. село входило в склад Сквирського повіту Київської губернії. До 1959 року перебувало в складі Попільнянського району, після - Брусилівського.

  Будівля, яка нас зацікавила, найімовірніше була зведена у 1910 році. Достовірних відомостей про власників маєтку немає, як і даних про те, хто будував цю споруду.

 Дерев’яне подвір’я старої школи збережено відносно непогано, і можна роздивитися елементи конструкції та доволі складного оздоблення, які були виготовлені вручну. Дуже високі стелі та залишки підтверджують, що споруда будувалась, як панський маєток. В приміщеннях на стелі була виконана ліпнина, яка відрізняється у кожній кімнаті. В приміщеннях в першу чергу розібрані груби, адже для їх будівництва використовується вогнетривка цегла. Зараз через замокання руйнується дах, осипається стеля та згодом така доля чекає на всю будівлю, яка справляє величне враження та знаходиться в дуже занедбаному стані.

Новини Житомира

   

Последнее изменение Воскресенье, 13/10/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework