У Житомирі відбувся тренінг для фінансистів та бухгалтерів громад Житомирщини

  Про налагодження співпраці між різними органами влади у сфері фінансової політики  дискутували у Житомирському Центрі розвитку місцевого самоврядування Програми «U-LEAD з Європою» на тренінгу «Співпраця з органами державної влади» для фінансистів та бухгалтерів громад Житомирщини.

   На заході понад 40 фахівців громад разом із спікерами обговорювали проблематику планування дохідної частини бюджету, запровадження алгоритмів гендерно-орієнтованого бюджетування, а також особливості здійснення регуляторної діяльності органами місцевого самоврядування.

  «Ефективна фінансова політика громади можлива лише за умови наявності співпраці між громадою, податковою, фінансових управлінь ОДА та громади та підприємцями. Сьогодні ми обговоримо досвід формування такої співпраці та проблеми на які варто зважати», - зауважив Сергій Продоус, радник з місцевих фінансів Житомирського Центру.

  Робота громад на формуванням якісної фінансової політики сприятиме підвищенню спроможності ОТГ. Наразі фахівці громад ведуть активну роботу над пошуком нових джерел надходжень до бюджету. У Чоповицькій та Семенівській громадах голови ОТГ проводять зустрічі із підприємцями на яких обговорюють питання умов роботи бізнесу та сплати податків до бюджету громади.

  «Реформа децентралізації створила умови для розвитку спроможності громад. Сьогодні ми маємо низку інструментів для розширення податкової бази, для створення кращих умов для бізнесу, формування сприятливого середовища для створення нових підприємств», - розповідає Марина Царапаєва, фахівець Семенівської ОТГ.

  Нагадаємо, що експерти Програми «U-LEAD з Європою» підготували два моніторинги виконання бюджетів громад за І – півріччя 2019 року.

kk1410196 2

kk1410196 3

Новини Житомира

   
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework