Корчівський Федька і «Місячна долина» птаства на Житомирщині

  - Йди сюди, когось покажу, - друг дитинства Віктор з с. Корчівка Пулинського району веде за свій будинок і показує на дах сусіднього: там на високому причілку стояв молодий лелека.

 

  - Федька, - сказав Віктор. Випав з гнізда, зламав крило. Довелося тримати вдома, доглядати.

  Зараз уже може піднятися і полетіти - до сусідів, дитсадка, клубу. Нещодавно домовився з Брусилівським притулком, що можуть взяти його під опіку - там мають стати на крило два лелеки і відлетіти, а на їхнє місце приймуть мого Федьку...

  Унікальний притулок для птахів і дрібних тварин "Місячна долина", що в с. Хомутець Брусилівського району, започаткувало подружжя киян - художниця Олена Будзінська та колишній військовий Андрій Михальчук. Спершу переїхала в Хомутець і оселилася в ньому мама Олени. А затим і подружжя - зі своєю домашньою вороною. Вони й гадки не мали, що у дворі доведеться будувати великі вольєри, і їх кількість постійно буде збільшуватися. І що птахи і тварини будуть жити в кімнатах їхнього будинку, сараї, на веранді. На своїй сторінці у Facebook Олена і Андрій розповідають: «Все життя до нашої сім'ї потрапляли абсолютно різноманітні тварини з дикої природи - птиці, зайці, білки, черепахи та інші... Виходжували, когось відпускали, хтось залишався, когось прилаштовували. Накопичувалися знання, досвід, історії... У душі жила дитяча мрія про свій міні-зоопарк. Але утримувати в неволі здорових тварин рука не піднімалася. Стала дозрівати думка про притулок, в якому можна буде тримати тварин, яких через різні причини більше не можна випускати в дику природу. Але в міській квартирі особливо не розженешся. З переїздом у свій будинок затія стала можливою. І поступово виник наш маленький притулок. Назвали його на честь улюбленої книги Джека Лондона "Місячна Долина" - місця, де збуваються мрії. Дитяча мрія і бажання допомогти втілилися в реальність.

  Трохи про тих, кого ми можемо прийняти на даний момент: хижі птахи, воронові (ворони, круки, граки, галки), комахоїдні (за винятком стрижів), водоплаваючі, дрібні дикі тварини (зайці, білки, ласки, їжаки та інші), летючі мишки".

  Подружжя просить не пропонувати котів і собак. По-перше, волонтерів по них велика кількість і притулків існує чимало. По-друге, життя і так їх підкидає регулярно (в притулку вже 10 котів і кішок і понад десяток собак).

  Нині у «Місячній долині» проживають лелеки, лебеді, сови, ворони, граки, круки, сойки, сороки, куріпки, голуби, луні, чаплі, перепілки, тхори, їжаки, черепахи, а ще домашні кури, качки, кози, свині. І це не повний перелік мешканців притулку.

  Олена та Андрій кажуть, що птахів вони не рахують, адже голуби доволі часто повертаються у вольєри зі своїми новими друзями, а сорока, яку випустили, прилітає від сусідів на обід. До того ж вечорами до двору навідуються сови, котрих теж тут врятували. Всі пернаті і тварини вже стали у них свійськими.

  Варто зазначити, що когось до притулку доставляють, а за іншими подружжя виїжджає своїм транспортом, інколи на чималу відстань. Тому матеріальна і фінансова допомога притулку, особливо напередодні холодів, дуже актуальна.

І. Тичина, exo.net.ua

Головне фото зі сторінки спільноти притулку в мережі Фейсбук 

Новини Житомира

   

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework