У жовтні радники Житомирського ЦРМС вже здійснили понад 30 виїзних консультацій

  У жовтні було здійснено вже понад 30 виїзних консультацій до ОТГ, на яких фахівці Центру працювали з спеціалістами громад та шукали розв'язання проблем громад.

   Фахівці об’єднаних громад Житомирщини отримують консультативну та методичну підтримку радників Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування Програми «U-LEAD з Європою» з тематики комунікації, регіонального розвитку, управління місцевими фінансами, муніципальних послуг, юридичних питань та об’єднання громад.

  «Виїзд до громади – це елемент нашої роботи, який допомагає розв’язувати практичні проблеми ОТГ. На місці ми розбираємо складні проблеми громад та шукаємо оптимальні рішення», - наголошує Василь Невмержицький, директор Житомирського Центру.

  Так Георгій Федорук, радник з регіонального розвитку Житомирського Центру, консультує проєктних менеджерів громад на предмет розробки та впровадження проєктів та сільського розвитку. У Овруцькій, Радомишльській, Білокоровицькій громадах минулого року розробляли стратегію розвитку до 2027 року, і фахівці вже мають досвід написання та реалізації численних проєктів. Вільська та Лугинська громади також мають певні напрацювання та реалізовані проєкти, тому обмін досвідом між цими громадами важливий для розвитку кадрового потенціалу.

  «Сьогодні існує маса можливостей для громад у питанні залучення грантів. Секторальна підтримка ЄС, ДФРР, низка субвенцій – всі ці можливості працюють через фінансування проєктів, тому консультації допомагають фахівцям правильно написати проєкт, а згодом його і реалізувати», - вважає Георгій Федорук, радник з регіонального розвитку Житомирського Центру.

  Громадам важливо допомогти налагодити сталу комунікацію з різними цільовими аудиторіями. Запустити роботу сайту та сторінки у соціальних мережах, організувати роботу із видавництва інформаційного бюлетеня ОТГ та навчитись проводити комунікаційні заходи у громаді.

  У жовтні Дмитро Клименко, радник із комунікації, провів консультації для громад з налагодження роботи сайту, фейсбук сторінки громад та організації системи висвітлення ді

  «Я працював із фахівцями Вільської, Овруцької, Білокоровицької та Радомишльської громад над висвітленням діяльності ОТГ. Комунікація важлива складова роботи місцевої влади, адже необхідно чітко роз'яснити всі кроки й дії», - ділиться Дмитро Клименко.

  У Попільнянській ОТГ Дмитро Клименко відпрацював із молоддю. В громаді вже створена молодіжна рада, яка об’єднує зусилля молоді та влади для формування нового молодіжного середовища.

  Велику зацікавленість проявляють фахівці громад щодо консультацій з питань управління місцевими фінансами. Як розширити податкову базу громади та що робити із наявними ресурсами? Ці питання розкриває Сергій Продоус, радник з місцевих фінансів Житомирського Центру.

  «Є два напрямки моїх консультацій. Фінансова мотивація об’єднуватись – тобто, які ресурси отримають громади після об’єднання, і тут я працюю із необ’єднаними радами. Та ефективне управління наявними ресурсами – це вже робота із створеними ОТГ і тут я допомагаю знаходити рішення для найкращого використання ресурсів», - розповідає Сергій Продоус.

  У жовтні радник відвідав Словечанську, Андрушківську та Вчорайшенську ОТГ із консультаціями про ефективне використання коштів, а також чотири сільські ради, які ще не об’єднались – Лідківську, Липниківську, Красногірську сільські та Яблунецьку селищну ради.

kk2510194 2

kk2510194 3

kk2510194 4

kk2510194 5

Новини Житомира

       

Последнее изменение Пятница, 25/10/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework