Полаявся з дружиною і зник: у Бердичеві розповіли подробиці втечі в’язня

  Ув’язнений, який утік з Бердичівського виправного центру, працював різноробочим на будівництві. Воно розташоване за 900 метрів від виправного центру.

   Про це повідомляє tsn.ua/.

  Цього ранку чоловік копав траншею. Близько одинадцятої подзвонив дружині. Начебто розмовляли на підвищених тонах, після розмови чоловік нервував. А згодом, коли наглядач обходив території, помітив: ув’язнений зник.

  "Нецензурною лайкою обзивав, після чого почав нервувати, я дивився за ним. Чотири хвилини - і все", - розповідає керівник відділення соціально-психологічної служби виправного  центру.

  Втікач - 39-річний Сергій Солоха. Це його третя судимість. В 1997 році чоловіка на 5 років відправили за грати за розбій, звільнився він достроково. Вдруге відсидів 11 років за групове зґвалтування неповнолітньої. У 2013 році знов сів – за зберігання зброї та боєприпасів. Тоді отримав 7,5 років. У середині строку подав клопотання і з в’язниці його перевели до виправного центру у Бердичеві.

  Виправний центр передбачає менш суворий контроль за ув’язненими. Зокрема, вони можуть виходити за межі закладу, аби працювати. Там нагляд конвоїрів не цілодобовий.

  "Це заклад відкритого типу. Там, де засуджені можуть користуватись грошима, мобільними телефонами", - пояснюють пенітенціарники.

  За групою з десяти ув’язнених на будівництві спостерігало лише двоє наглядачів. Саме цим і скористався Солоха. У перші години після втечі його не знайшли. Припускають, він може їхати до дружини в Київську область. 

  Правоохоронці застерігають: втікач небезпечний, схильний до насильства. За втечу чоловікові до основного строку можуть додати ще три роки позбавлення волі. Коли спіймають, відправлять вже у виправну колонію закритого типу, де більш суворе утримання.

  Від початку року 6 засуджених втекли з цього центру. Лише трьох повернули.

Кореспондент ТСН Олена Кузнєцова

Новини Житомира

  

Последнее изменение Четверг, 31/10/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework