У них «смачна» професія: історія про справу життя кухарів з Коростеня

  У світі завжди було багато різних професій – цікавих, творчих, відповідальних, зараз їх ще більше – сучасних, таких необхідних.

   «Але є професії вічні. Серед них – кухар і лікар, бо обидві стосуються самого важливого для людини – здоров’я. А якщо додати, що кухар не звичайний, а той, хто працює в дитячому закладі, опікуючись нашим майбутнім, яким є діти, то все стає зрозумілим», ‒ розповідає газета Іскоростень у фейсбуці.

  Саме про таких кухарів і піде мова, а працюють вони в дошкільному навчальному закладі №20 у Коростені.

  Сорок років віддала кухарській справі Антоніна Дмитрівна Василюк. Народилась в багатодітній сім’ї, де старші діти доглядали молодших. Забавити, нагодувати було для Тоні звичним ділом. Після закінчення школи Антоніна вступила до Верхівнянського сільгосптехнікуму, деякий час працювала за отриманою спеціальністю, але її весь час тягнуло до дітей, не вистачало їхнього веселого гомону, щасливого сміху, дріботіння маленьких ніжок. І любов до дітей перемогла – пішла Антоніна Дмитрівна працювати в дитсадок. Разом з нею успішно трудиться ось вже 21 рік кухар Людмила Іванівна Донгалевська. В свій час вона закінчила Головинське профтехучилище за спеціальністю «Кухар». І з тих пір пазом зі своєю напарницею готують смачну, корисну їжу. Притім стараються не тільки приготувати, а й оздобити її так, щоб малюк потягнувся до неї, спорожнив свою мисочку та ще й добавки попросив.

  –Згадайте старий вислів: апетит приходить під час їжі, – посміхаються обидва кухаря. – Тож і робимо все можливе, щоб їжа була не тільки корисною, але і смачною. На свята і дитячі ранки неодмінно випікаємо пироги, і тоді по всьому приміщенню дитсадочка розносяться чудові запахи.

  До розмови підключається і старша медсестра Людмила Миколаївна Чумак: «Ми завжди наголошуємо діткам і батькам, що ласощами, печивом, цукерками не можна виростити здорових людей. Меню повинно бути збалансованим, щоб дитина отримувала достатню кількість вітамінів, корисних речовин. Саме це забезпечує гармонійний розвиток особистості. В дитячому закладі ми всім цим забезпечуємо».

  Задоволена роботою кухарів і завідуюча ДНЗ №20 Леся Володимирівна Виговська:

  –Подобається, що дотримуються режиму. Все готується й видається вчасно, без зайвих затримок. А ще те, що кухарі завжди цікавляться, як поїли дітки, чи сподобалася їм та чи інша страва.

  Багато допомагає помічниця по кухні Любов Петрівна Скороходова, яка все виконує швидко, якісно, оскільки також має чималий досвід роботи. За сумлінну працю Людмила Іванівна, Антоніна Дмитрівна та Любов Петрівна (на знімку зліва направо) отримували подяки. Але найвища оцінка їх роботи – це веселі дітлахи, їх дзвінке «дякую» за апетитну їжу, приготовану від щирого серця і з душею.

Віолетта Чумель

Новини Житомира

       

Последнее изменение Четверг, 31/10/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework