Обережно: в Новограді орудують шахраї

  У пошуках незаконного збагачення шахраї знаходять все вигадливіші шляхи. У Новограді, наприклад, лише за одну добу 28 жовтня поліція зареєструвала два випадки шахрайства.

   Про це повідомляє novograd.city/.

  Будьте пильними, злодії використовують відомості про місцеперебування ваших рідних для видурювання грошей. Загальновідома схема "ваш син у поліції" або "ваш син потрапив у ДТП" набуває нових форм: дедалі частіше подібні дзвінки надходять людям, родичі яких перебувають за кордоном і з ними немає змоги зв’язатись саме цієї миті.

  До правоохоронців звернулась 80-річна звягельчанка, яка поскаржилась на ошуканство. Як з’ясувалось зі слів бабусі, у своєму будинку вона віддала незнайомому чоловікові 10 тисяч гривень на лікування онука у… Єгипті. Про його несподівану хворобу під час відпочинку в екзотичній країні телефоном літній жінці повідомив якийсь чоловік ще за чверть години до цього. Гроші були потрібні терміново, тож "добродій" домовився про те, що схвильована бабуся "допоможе онукові", передавши йому якомога більшу суму.

  Уже за годину до поліції з аналогічною історією звернулась ще одна 81-річна жителька. "На одужання" синові, який живе у Росії, звягельчанка передала майже 8 тисяч гривень незнайомцем, який після відповідної телефонної розмови з’явився на порозі її оселі. Уже за кілька годин після того бабуся дізналась, що насправді жодних подібних проблем зі здоров’ям у її рідного сина немає і допомоги літньої матері він не потребував.

  "Це ми тільки думаємо, що сторонні особи нізвідки не можуть дізнатись про нас і спосіб нашого життя. Найпростіший приклад: сучасні люди насправді багато відомостей про себе викладають у соцмережах й одразу ж ця інформація стає загальнодоступною: і про походження, і про місцеперебування, і про багатьох близьких і далеких родичів. Якщо є мета, про ту чи іншу людину з інтернет-сторінок можна зібрати всі необхідні відомості й використати їх проти когось із близького оточення цієї особи. І це лише один вид джерела інформації", – розповів начальник Управління карного розшуку ГУНП Житомирщини Олександр Петрущенко.

Новини Житомира

       
 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework