У Попільнянському, Андрушівському, Ружинському та Брусилівському районах  з початку року було встановлено 2308 лічильників

  Виконуючи інвестиційну програму АТ «Житомиргаз» продовжує встановлювати прилади індивідуального обліку побутовим споживачам.

   "Індивідуальний облік дозволить відслідковувати споживання природного газу родиною самостійно та, при бажанні, економити споживання енергоносія. До того ж, лічильник у квартирі убезпечить від змін у законодавстві щодо норм споживання, які за останні чотири роки Кабмін переглядав чотири рази», - розповідає директор з капітального будівництва Олександр Степанець.

  Для споживачів, які вже забезпечені загальнобудинковим обліком, кошти на індивідуальні лічильники не виділяються по тій причині, що держрегулятором НКРЕКП у 2015  році був затверджений такий типорозмір лічильника, як загальнобудинковий. Тоді газові загальнобудинкові лічильники, на відміну від надавачів інших комунальних послуг, були встановлені коштом «Житомиргаз», безкоштовно для споживачів. Мешканці таких будинків, можуть встановити індивідуальні прилади обліку за власний рахунок, за кошти відповідних бюджетів, або з інших джерел, не заборонених законодавством.

  «Житомиргаз» встановлюватиме безкоштовні лічильники до кінця року. Під поняттям «безкоштовно» слід розуміти сам прилад та роботу по встановленню, яку виконують слюсар, - додає директор з капітального будівництва Олександр Степанець.

  У разі відмови від встановлення безкоштовного лічильника будуть проводитися нарахування по граничним нормам, а це сьогодні 18,3 куб м газу на прописану людину  у помешканні, де встановлена лише газова плита та 23,6 куб м на 1 людину, де є плита та газовий водонагрівач (колонка).

 

Новини Житомира

 

 

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework