За повторний злочин суд Бердичева покарав військовослужбовця позбавленням волі

  Бердичівським міськрайонним судом Житомирської області визнаний винуватим громадянин К. у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 407 КК України (самовільне залишення військової частини або місця служби).

   Про це пише  rio-berdychiv.info з посиланням на прес-службу Бердичівського міськрайонного суду.

  Встановлено, що К., будучи військовослужбовцем військової служби за контрактом, в порушення статей 11, 16, 30, 35, 37, 127, 128 Статуту внутрішньої служби Збройних Сил України та статей 1-4 Дисциплінарного статуту Збройних Сил України, діючи з прямим умислом, з метою тимчасово ухилитися від проходження військової служби, без дозволу відповідних командирів та поважних причин, в умовах особливого періоду, крім воєнного стану, 11.06.2018 року не з'явився вчасно на службу до військової частини , розташованої за адресою: Житомирська область, м. Бердичів, після чого до 11.07.2019 року проводив час на власний розсуд, не пов'язуючи його з проходженням військової служби та виконанням службових обов'язків. Крім того, К., 14.01.2019 року самовільно залишив військову частину, та проводив час на власний розсуд, не пов'язуючи його із виконанням службових обов'язків, до 19.01. 2019 року, коли о 05 год. 50 хв. прибув до військової частини, де приступив до виконання службових обов'язків. Також К., 17.04.2019 року самовільно залишив військову частину, та проводив час на власний розсуд за місцем, не пов'язуючи його з виконанням службових обов'язків до 19.07.2019 року, коли був доставлений працівниками Чернігівського зонального відділу Військової служби правопорядку до військової прокуратури Житомирського гарнізону.

  В судовому засіданні обвинувачений К. свою винуватість у вчиненні інкримінованих йому злочинів визнав повністю
Оцінивши наведені докази в їхній сукупності, суд вважає винуватість обвинуваченого К., доведеною повністю та кваліфікує його дії за ч. 4 ст. 407 КК України, як нез'явлення вчасно на службу без поважних причин, а також самовільні залишення військової частини, вчинені в умовах особливого періоду, крім воєнного стану, вчинені військовослужбовцем (крім строкової служби) та військовослужбовцем строкової служби.

  К. визнано винуватим у пред'явленому обвинуваченні у скоєнні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 407 КК України, та призначено йому покарання у виді позбавлення волі на строк 3 (три) роки 6 (шість) місяців.
На вирок протягом тридцяти днів з дня проголошення може бути подана апеляційна скарга.

  З повним текстом рішення можна буде ознайомитися на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework