Історія фортификації: споруди Новоград-Волинського укріпрайону, який входив до «Лініїї Сталіна» у книзі

   Інформацію про книгу розповів у соціальних мережах користувач Alex Welt.

 

  «Гадаю, що багато жителів міста бачили на околицях Новограда великі бетонні об'єкти. Вони часом підірвані, а інколи ще цілі, знаходяться обабіч доріг і на полях навколо міста. Це довгочасні фортифікаційні споруди Новоград-Волинського укріпрайону, який входив до так званої "Лініїї Сталіна" і мав номер 7.

  216 довгочасних споруд були розташовані вздовж річки Случ від Чижівки на півночі, до Коросток на півдні. На скелястих пагорбах були побудовані гарматні капоніри та напівкапоніри, кулеметні ДОТи фронтального вогню, та маленькі споруди типу МС для одного кулемета.

  Загалом всі ці споруди були розподілені на 9 батальонних районів оборони. Новоград-Волинський входив до складу 2-го батальйонного району і був найбільшим у своїй структурі як за кількістю споруд, так і за рівнем їх потужності. Усього в склад батрайону входило 63 довгочасні споруди.

  Зараз вже ніхто не розкаже вам, яке вони мали обладнання та устаткування, та яким чином вели бойові дії. ДОТ, це складна споруда, яка мала багато засобів забезпечення життєдіяльності та ведення бойових дій.

  Але нам все ж вдалося впродовж 12 років зібрати такий матеріал, який ретельно висвітлює ці події та розповідає про них з максимальними подробицями. Вся зібрана інформація була покладена в основу книги, котра вийшла дуже невеликим тиражем.

  Детальний опис всього укріпрайону, історії його побудови, бойової служби та занепаду. Спогади учасників подій та бойові звіти частин Вермахту і Червоної Армії. Багато унікальної інформації яка ніколи не друкувалась та базується на архівних джерелах.

  Надані описи підземних споруд та наземних , фото ДОТів, які були побудовані, багато малюнків , архівних фото та креслень.

  Книга вийшла в серії "Історія фортифікації " у великому форматі присвяченому усім укріпрайонам на теренах України.

  1 том - Київський УР !928-1941.

  2 том - Новоград-Волинський УР 1932-1941

  3 том - Київський УР 1941 (Хроніка оборони).

  Звертайтесь, будь ласка, кого ця книга зацікавила в приватні повідомлення будь-ласка», — зазначає автор допису.

Новини Житомира

   

Последнее изменение Пятница, 08/11/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework