Іграшкові коники та собачки без належних документів: що продається в житомирських магазинах

  У результаті перевірок підприємців-реалізаторів оштрафовано на 17 тис. грн.

   «Спеціалістами відділу ринкового та метрологічного нагляду Управління захисту споживачів, здійснено  позапланову перевірку у суб’єкта господарювання на території Житомирської області, що займається розповсюдженням іграшок для дітей», ‒ розповідає zt.20minut.ua/.

   Встановлено порушення вимог чинного законодавства, а саме: на етикетці (ярлику) та пакуванні іграшок (іграшка  «My LITTLE HORSE» та м’яка іграшка «Собачка») не нанесено знак відповідності технічним регламентам, відсутня супроводжувальна інформація щодо найменування та  контактної поштової адреси виробника, імпортера, відсутня інструкція з експлуатації, чим порушено вимоги Технічного регламенту безпечності іграшок.

  Враховуючи виявлені порушення, було прийнято рішення про здійснення відбору вищезазначеної продукції для проведення незалежної експертизи. За результатами проведеної експертизи ДП «Укрметртестстандарт», на підставі протоколів  випробувань встановлено, що іграшки не відповідають вимогам  пунктам Технічного регламенту безпечності іграшок, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28.02.2018 року № 151, «Безпечність іграшок. Частини 1. Механічні та фізичні властивості». Суб’єктом господарювання відшкодовано витрати, пов’язані  з проведенням експертизи зразків продукції   в загальній сумі –  9 468,23 грн. 

  Відповідно п. 2 ч. 2 статті 44 Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» до суб’єкта господарювання застосовано штрафну санкцію в розмірі – 17 000 грн, за введення в обіг продукції, яка не відповідає встановленим вимогам. Отже, купуючи іграшки, споживач перш за все повинен звернути увагу на належне маркування, яке повинно містити найменування виробника, імпортера, його адресу, найменування іграшки, її вікове призначення, дату виготовлення тощо.

Новини Житомира

       
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework