«Утоплені» люки в Житомирі: обурені водії не мовчать

  Житомирські водії все частіше помічають недоліки на дорогах.

 

  Цього разу обурення викликала значна кількість «утоплених» люків, що не лише шкодить транспортному засобу, а і може спричинити ДТП.
«Мене дістало чути удари в диски та ходову, а також виляти й підрізати (вибачте) інших на дорозі, аби не влетіти в «утоплені» люки! Розумію, що всі й одразу підняти до рівня дорожнього полотна не виходить, але може б зробити це в першу чергу саме на вулицях, де великий трафік?!», - обурюється один із водіїв Житомира на своїй сторінці у Фейсбук.
  Дійсно, ситуація з люками – доволі сумна. Все більше ділянок на дорогах, де люки провалені і, безумо-вно, це неабияк шкодить тим, хто за кермом.
  «Така ситуація виникла не різко, вона виникла впродовж 30 років експлуатації цих мереж, тому вона не є якоюсь спонтанною, випадковою чи форс-мажорною. Відповідальні за це утримувачі цих мереж, ті, в кого ці люки є на балансі, а це переважно «Водоканал» або «Теплокомуненерго». Раніше проводили роботи по підніманню «утоплених» люків на вулиці Київській», - розповідає заступник міського голови Дмитро Ткачук.
  За словами прессекретаря Патрульної поліції Житомирської області Ігоря Іванюка, «утоплені» люки приносять неабиякий дискомфорт водіям, але у разі чого, водії можуть звернутися за компенсацією до суду:
  «Основною небезпекою для водія може бути пошкодження транспортного засобу. З приводу ДТП, що були спричинені «утопленими» люками, – були випадки, коли заїжджали на люки чи колії, у такому випадку укладається протокол про дорожньо-транспортну пригоду без потерпілих.
  Під час осіннього комісійного обстеження, було надано приписи там, де люки встановленні з порушен-ням норм. Якщо є випадки, коли пошкоджується автомобіль, то приїжджають працівники, оформлюють ДТП, далі вже водій в судовому порядку може звернутися щодо отримання компенсації за шкоду, що була надана його майну».

Джерело: zt.20minut.ua

Новини Житомира

  

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework