Збитки від мору риби на Житомирщині склали 7,3 мільйона гривень

  Матеріали за фактами загибелі риби направлені до управління поліції.

  На Житомирщині збитки від мору риби на річці Уж  наприкінці жовтня цього року  склали 7,3 мільйона гривень. Про це повідомляє unian.ua з посиланням на сторінку Житомирського рибоохоронного патруля у Facebook.

  Зазначається, що наразі встановлено причини загибелі риби на річці Уж. «Результати води показали, що в місці масової загибелі риби хімічне споживання кисню збільшено в 4,5 рази від  його гранично-допустимої концентрації, а біологічне споживання кисню – в 3,4 рази. Вміст аміаку становить 3,6 мг/дм3» – йдеться у повідомленні.

  Там також сказано, що екологи вже підрахували прямі збитки та збитки від втрати потомства. «Загальна сума збитків, заподіяних рибному господарству, становить 7 мільйонів 328 тисяч 394 гривень. Матеріали за фактами загибелі риби направлені до Головного управління Національної поліції в Житомирській області для встановлення причин забруднення та притягнення до відповідальності винних осіб», – йдеться.

  Як повідомлялося, 28 жовтня поблизу с. Немирівка Коростенського району Житомирської області екологи зафіксували масову загибель риби в річці Уж. На місці фахівці відібрали проби води для досліджень та встановлення причини загибелі риби. Тоді під час обстеження було зафіксовано 53 тисяч 667 екземплярів загиблої риби.

  У вересні цього року на Житомирщині екологи зафіксували масову загибель риби у річці Хомора. Тоді збитки внаслідок мору риби перевищили 1,2 мільйона гривень. Окрім того, в ніч на 12 квітня на Житомирщині, в межах міста Баранівка, у річці Случ загинуло понад 25 тисяч екземплярів риби. 16 травня Верховна Рада рекомендувала президенту оголосити басейни річок Хомора та Случ на окремих територіях Хмельницької та Житомирської областей зоною надзвичайної екологічної ситуації.

Новини Житомира

 



Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework