Що горіло в міській лікарні Малина?

  — Ви чули, щось горіло в лікарні в середу вранці? — цікавилася літня жінка в іншої пасажирки маршрутки, що прямувала до центру.

   — Та чула, донька розповідала, але толком нічого не знаю, — відповіла стиха співрозмовниця.

  Щоб перевірити достовірність слів малинчанок, відправилися до медичного закладу. Як тільки переступили поріг лікарні, відразу ж відчувся їдкий чадний запах, а при вході у відділення виднілися темні сліди від гару, - пише zhytomyrschyna.zt.ua.

  «Ви он зайдіть у мою дев’яту палату, — сказала, шкутильгаючи, літня пацієнтка хірургічного відділення. Там всю картину побачите відразу. Всі вікна, ліжка, постіль, підлога в чорній кіптяві, запах у палаті — жахливий. Все чорне та брудне».

  Знайома медсестра розповіла, що внаслідок пожежі постраждали гінекологічне, терапевтичне та хірургічне відділення лікарні. «Я такого, скільки працюю, не бачила, — каже вона. — Все було, ніби в густому тумані. Добре, що всі спрацювали чітко й вивели людей, бо була б біда...».

  Коли потрапив до хірургічного відділення (хоча й відразу це зробити не вдалося), в очі відразу кинувся брудний від кіптяви коридор. У палатах, із яких евакуювали всіх пацієнтів ще вранці, було також багато бруду на ліжках, умивальниках... Крім того, частина медзакладу через пожежу станом на 10.30 минулої середи залишалася без води, світла, стаціонарного телефонного зв’язку.

  В кабінеті головного лікаря закладу, куди прийшов за коментарем і я, якраз відбувалася оперативна нарада за участю міського голови Олексія Шостака, керівництва медустанови, комунальних служб. Утім, отримати хоч якесь роз’яснення мені не вдалося. Колишній головний лікар установи Валентина Швидун від коментарів відмовилася. А заступник міського голови Леся Сніцаренко взагалі закрила переді мною двері й на цьому мій доступ до інформації та посадових осіб лікарні та мерії з невідомих причин закінчився.

  Тим часом завідуючий хірургічним відділенням лікарні Анатолій Гаманюк не знаходить слів для висловлення свого гніву.

  — Як так могло трапитись? — запитує досвідчений лікар-хірург. — Я тут вже 24 роки працюю і всі ці роки з міського бюджету на наше відділення виділялись копійки. Все, що зараз тут є — вікна, ремонти, обладнання — це результат нашої особистої співпраці зі спонсорами, депутатами різних рівнів, керівниками ряду підприємств міста. Шкода, що все це не ціниться. Ви краще запитайте у нашого електрика, що трапилось і які на це причини, то він вам розкаже стільки, що не вистачить місця в газеті. Цікавить єдине: скільки ще може тривати таке нехлюйське ставлення до медицини. Це — жах, так не можна...

  — В палатах і коридорах стояв дим заввишки півтора-два метри, — продовжив розповідь свого колеги лікар-хірург Антон Гончарук. — Пожежа «паралізувала» не лише нашу звичну роботу, а й операційного блоку. Запланованого хворого, котрому слід було сьогодні зробити операцію, змушені були відправити додому. А взагалі до кінця цього тижня ми мали зробити до десяти планових операцій. Тепер доведеться домовлятись із колегами з сусідніх Радомишля чи Коростеня, щоб прийняли наших ургентних хворих, бо ми не знаємо, коли і хто ліквідовуватиме наслідки цієї пожежі. Та й для початку слід видути повністю вентиляційні канали (шахти) з яких валив дим, а вже потім приступати до прибирання, заміни проводки тощо. Хоча й викликали до лікарні увесь персонал, але як воно буде, поки — не знаємо...
Начальник 13-ої ДПРЧ Малина Євгеній Возний повідомив:

  — Виклик на пожежу до лікарні поступив 6 листопада о 3.49. О 3.50 на місце події виїхало два пожежні автомобілі. На місці виклику рятувальники встановили, що з підвального приміщення йде густий дим, де зайнялось чотири побутових холодильники й швидко піднімається до верхніх поверхів. Із одного крила лікарні евакуювали 131 людину. Повністю пожежу ліквідовано о 4 годині 25 хвилин. На щастя, ніхто не постраждав, а холодильники згоріли повністю. Збитки та причина загоряння встановлюються фахівцями. Від біди врятували кваліфіковані дії медперсоналу лікарні, який оперативно вивів людей із палат і почав разом із рятувальниками відкривати вікна для провітрювання.

  Як поінформував інспектор Малинського міськрайонного відділу УДСНС України в області, капітан служби цивільного захисту Олег Ковальчук, причиною загоряння стало коротке замикання електропроводки через порив у підвалі двох водопровідних труб і потрапляння води на електророзподільчу коробку.

  Малинський міський голова Олексій Шостак прокоментував ситуацію, що склалась, так:

  — Сталася пожежа, порвало труби, відразу на місці проведено нараду, збитки підраховуються. Її результати ліквідовуватимемо власними силами. Відповідні комунальні служби та її працівники вже отримали завдання. Додаткові кошти з бюджету не потрібні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: . Дивовижні та мальовничі куточки Житомирщини в останні теплі дні осені. ФОТО

 У Малині міст тріщить по швах. ФОТО

Краєвиди, що заворожують: парк імені Миклухи-Маклая в Малині. ФОТО

Богдан Лісовський

Новини Житомира

 

Последнее изменение Четверг, 14/11/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework