Масштабний проект під водою: у Житомирі комунальники замінюють дюкерні переходи через річку

  За кошти Світового банку в обласному центрі замінюють сім дюкерних переходів через річку Тетерів. Як пояснили в міській раді, йдеться про заміну труб під водою.

   Про це повідомляє zhytomyrschyna.zt.ua/.

  За словами міського голови Сергія Сухомлина, це — один зі стратегічних дюкерних переходів через річку Тетерів. Зараз тривають роботи з його реконструкції, тобто нові поліетиленові труби затягують в існуючі сталеві. Пориви під водою неможливо виявити своєчасно і швидко ліквідувати. Це призводить до масштабних втрат води. Цьому й дозволить запобігти заміна труб.

  На об’єкті постійно присутні представники австрійської фірми, які консультують спеціалістів КП «Житомирводоканал». Роботи ведуться на обох берегах річки — у селі Зарічанах та з боку вулиці Шевченка (поблизу міської дитячої лікарні імені В.Й.Башека).

  Згідно з проектом Світового банку, за два роки у місті планується замінити близько 10 км магістральних мереж та сім дюкерних переходів. Нині ж у місті триває реалізація трьох масштабних проектів за кошти Світового банку, що дозволять не лише поліпшити якість послуг із водопостачання і водовідведення шляхом модернізації водоканалу, але й зменшити негативний вплив на довкілля.

  Нагадаємо, у Житомирі розпочалася реалізація проекту з реконструкції каналізаційних очисних споруд за кредитні кошти Світового банку. Тендер на проведення робіт виграла фірма «Esotech» зі Словенії. Крім того, торік місто уклало угоду зі словенським консорціумом RIKO — HIDROINZENIRING, який реалізує проект Світового банку з будівництва водоочисної станції. У квітні минулого року на водоканалі встановили частотні перетворювачі потужністю 500 кВт. Підприємство почало економити 31% електричної енергії, а це — 4,5 млн. грн. на рік.

Новини Житомира

       

Последнее изменение Четверг, 14/11/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework