Дякуємо, що живий: постраждалому в ДТП з Новограда потрібна довготривала реабілітація

  Флешмоб #Вадимживи набирає обертів — на підтримку 30-річного громадського активіста, приватного підприємця Вадима Бараннікова, який 19 жовтня постраждав у ДТП в Новограді від наїзду автівки і донедавна перебував у реанімації міськрад ТМО у вкрай важкому стані.

   «Вадима від удару авто відкинуло на 20 метрів. Ще двоє людей дивом не зазнали травмувань. Натомість молодому чоловіку була проведена трепанація черепа з видалення гематоми. Обласні нейрохірурги для цього приїхали в місцеве реанімаційне відділення, адже через важкий стан потерпілого неможливо було транспортувати в Житомир», ‒ розповідає zvyagel.com.ua/.

  На початку цього тижня Вадима перевезли в реанімацію обласної лікарні ім. Гербачевського. Зараз його стан намагаються стабілізувати і вирішують, у якому реабілітаційному центрі України буде проводитися подальше лікування. За прогнозами медиків, на це може знадобитися не менше року, але вони обнадіюють: у реабілітаційних центрах після поранень в АТО виходжували ще важчих пацієнтів.

  — Вадиму потрібно заново вчитися говорити, рухатися, — розповіла активістка Тетяна Дроздюк. — Пошкоджено нерви, які за це відповідають. Стан — стабільно тяжкий, але він живий. Ми про це мріяли. Тепер стоїть питання в якості життя Вадима. 45 тисяч — щомісячна вартість лікування в Рівненському реабілітаційному центрі, у столичних центрах — від 60 тисяч.

  Надія на одужання є, отже, ніхто не збирається зупинятися. Поки рідні вирушили заробляти кошти на лікування за кордон, друзі організували перший у місті онлайн-аукціон. Щомісяця потрібні будуть чималі кошти на реабілітацію, тож організатори розраховують на підтримку людей.

  «Сьогодні ти — найпопулярніша людина в місті. Усе найкраще, що в нас є, ми зараз вкладаємо в тебе. Завдяки тобі ми стаємо кращими!» — щодня розповідають друзі в мережі. Детальніше про це йдеться на спеціальному сайті, створеному для допомоги.

  Активісти не очікували, що люди настільки жваво підтримають благодійну ініціативу. Щодня небайдужі безкоштовно пропонують лоти на аукціонні перегони. Активно долучилися майстри, які виготовляють речі чи послуги своїми руками. У результаті людина отримує не лише якусь пам’ятну річ, а й усвідомлює, що зробила добру справу.

  Окрім містян, до акції активно долучаються українці з-за кордону, котрі дізналися про ДТП в Інтернеті — запропоновані ними лоти також будуть розіграні. Фотосесія, світильник і лялька ручної роботи, стіл із натурального дерева, букет із кульок, вечеря в ресторані, футболка місцевого спортивного клубу, продукти з Італії, підбірка книжок, набори солодощів, фотографії-картини — ці лоти вже були або будуть в аукціоні.

  Волонтери розповсюдили флаєри з реквізитами для допомоги. Активісти виготовили браслет «Бережи себе», який символічно коштує 100 гривень (можна заплатити більше), але є не прикрасою, а нагадуванням, що життя є великою цінністю. Після того, як сюжет зробили телевізійники житомирського каналу «СК», аудиторія охочих допомогти збільшилася.

  Ініціатори флешмобу #Вадимживи планують організувати рух для допомоги постраждалим унаслідок ДТП — допомагати їм та контролювати хід справ задля справедливого покарання винних, аби мінімізувати кількість ДТП. «Правила дорожнього руху, зокрема в нашому місті, не повинні писатися кров’ю!» — переконані ентузіасти. З цією ж метою мають намір за власні кошти реалізувати проект «Бюджету участі» — «Безпечні перехрестя».

  «Я постійно розповідаю Вадиму про те, як усі йому допомагають, — поділилася його цивільна дружина Юлія. — Вірю в те, що він мене чує!».

  Нагадуємо реквізити для допомоги в ПриватБанку: 5168 7574 0487 3277 (Юлія Михайлова), картка батька в Ощадбанку: 5167 4901 8119 2247 (Баранніков Петро).

  — За ці два тижні з моменту ДТП він провів колосальний бій за життя і, попри всі прогнози, отримав шанс почати все спочатку, — написала в Фейсбуці Тетяна Дроздюк. — Що він відчуває, що бачить, про що думає, — ніхто не знає. Проте, абсолютно точно, нам усім варто повчитися в нього волі, витримки, терпіння, жаги до життя. Вадим уперше нам сьогодні посміхнувся. Це була посмішка безапеляційного переможця. Далі буде!

  Нагадаємо, 24 жовтня суд обрав міру запобіжного заходу водієві, який скоїв ДТП, — цілодобовий домашній арешт. Слідство щодо справи триває.

  Тим часом хештег #Вадимживи днями друзі змінили на #Вадимживе. Уболівання команди за долю постраждалого високо оцінили новоград-волинці, мережа рясніє вдячними коментарями на кшталт: «Вадиме, маючи таких друзів, ти просто зобов’язаний жити».

kk14111934 2

Юлія Климчук

Фото з мереж

Новини Житомира

       

Последнее изменение Четверг, 14/11/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework