Черговий проект коту під хвіст: центральну алею Гідропарку в Житомирі так і не відремонтували

  Нагадаємо, нещодавно розповідали про долю станції водних видів спорту.

  «Як виявилося, будівництво закінчилося судами з підрядником. Наразі розмови про станцію з боку міської влади припинилися, але кошти, витрачені на виконання проекту будівництва, до міського бюджету вже ніхто не повернее», ‒ передає insider.zt.ua/.

  Ця ситуація не поодинока, зазначає голова ГО «Антикорупційний рух Житомирщини» Євгеній Демчик.

  «На жаль, практика виконання проектів, але невиконання потім робіт за цим проект, в Житомирі існує. Я розумію, що коштів на все не вистачає і що місто неможливо одразу відремонтувати, усі школи утеплити і збудувати нові цікаві об’єкти в умовах нинішньої ситуації з бюджетом. Однак, необхідно чітко розуміти, що якщо ти замовляєш проектно-кошторисну документацію, то у тебе є не просто намір щось будувати у місті чи проводити реконструкцію, у тебе є  фінансовий ресурс. У нашому ж місті спочатку роблять ПКД, потім згадують, що у бюджеті дірка. До проекту у кращому випадку повертаються через рік, але її треба коригувати, що також коштує значних коштів. Або не повертаються зовсім.

  Часто мені здається, що мер розповідає про свій черговий космічний план лише для того, щоб журналісти про це написали, а житомиряни помріяли», - розповідає Євгеній Демчик.

  Черговий проект, який міська влада так і не реалізувала – реконструкція центральної алеї у гідропарку. Представлений він був у жовтні 2018 року тодішнім головним архітектором міста Юрієм Безбородовим. Проект міському бюджету коштував 98 тисяч 460 гривень, а виконувало його підприємство родини екснардепа Борислава Розенблата ПАТ «Фаворит Компані». Договір було укладено ще у 2017 році.

  Передбачалося, що вже за рік центральна алея у гідропарку буде викладена новою плиткою з кольоровими «острівцями». Зокрема такі сподівання тоді висловлював Юрій Безбородов.

  «Звісно, що проекти у міста є, і це не тільки освітлення фасадів, як дехто уявляє. Ось один з прикладів: візуалізація проекту реконструкції центральної алеї міського Гідропарку, замовником якого є КП «Парк», архітектор - Юрій Варламов. Дуже сподіваюсь, що вийдемо з роботами на початку наступного року», - написав він 31 жовтня 2018 на своїй сторінці у Фейсбук.

  В успішній реалізації проекту був впевнений і сам міський голова Сергій Сухомлин. У вересні 2018 року управління культури Житомирської міської ради проводило фестиваль «Я люблю ліс». В рамках фестивалю планувалося проведення акції «Посади своє дерево». Однак  Сергій Сухомлин повідомив: гідропарк заражений жуком, а висаджувати дерева будемо весною.

  «Зараз не потрібно висаджувати алеї, бо гідропарк у нас зараз вражений жучком, верховим короїдом…Зараз ми готуємо великий проект по гідропарку: на наступний рік плануємо зробити Рік гідропарку, із заміною каруселей, гойдалок і по іншим локаціям. Давайте ми висадження дерев поки перенесемо на весну, коли в нас буде парк», - запропонував Сергій Сухомлин.

  Усьому цьому, як бачимо, здійснитися не судилося, власне, як і обіцянкам міського голови Сергія Сухомлина зробити з гідропарку альтернативу Криму.

  Наразі коштів на реконструкцію центральної алеї гідропарку у міському бюджеті немає. На наступний рік у бюджеті її також поки що не передбачено. Як зазначили нам в управлінні капітального будівництва, коли проект створювався, вартість реконструкції центральної алеї гідропарку коштувала близько 6 мільйонів, зараз кошторис зріс майже до 15 мільйонів гривень. Тож для чого виготовляли проект, якщо коштів на його реалізацію не було?

kk15111942 2

kk15111942 3

kk15111942 4

Новини Житомира

       
 

Последнее изменение Пятница, 15/11/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework