На Житомирщині «цілителька» ошукала пенсіонерку на значну суму

  13 листопада до місцевого відділу поліції звернулась 79-річна жителька райцентру. Пенсіонерка скаржилсь, що удень її ошукала незнайомка-цілителька. Слідчі розпочали розслідування обставин шахрайства.

 

  Заявниця розповіла, що уранці 12 листопада неподалік свого будинку зустріла жінку, яка звернулась до неї з незначним проханням, а потім запропонувала і свою допомогу. Мовляв, Ви хороша людина, але, бачу, маєте проблеми зі здоров’ям, а я можу допомогти.

  Так, незнайомка переконала пенсіонерку, що зцілить її хвороби ніг, провівши всього лиш один ритуал. Але, щоб він був сильніший, необхідно залучити усі наявні в домі кошти. Жінка довірилась «цілительці» й сама принесли 2 тисячі доларів США заощаджень, склавши їх у газету та пакет, як того вимагала незнайомка. Вона ж поклала їх до «особливої» книги на кілька хвилин, аби «вони набрались магічної сили», а потім повернула пенсіонерці та наказала 9 днів тримати пакунок під подушкою. Заявниця ж згодом обдумала усі обставини події і зважилась перевірити свої заощадження, натомість виявила папірці.

  За таких обставин пенсіонерка і звернулась до поліцейських.

  Нині за цим фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

  Водночас правоохоронці наполегливо радять утримуватись від будь-яких дій з коштами під впливом раптових емоцій або натиском сторонніх осіб. Візьміть за правило повідомляти тим, кому ви довіряєте, про свої наміри щодо значних сум грошей. Привчіть до цього своїх родичів, особливо поважного віку. Таким чином можна уникнути чимало неприємностей від нерозважливих чи імпульсивних вчинків.

Відділ комунікації поліції Житомирської області

Новини Житомира

   

Последнее изменение Понедельник, 18/11/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework