Маючи лише 200 ліжок, житомирський госпіталь щороку лікує на стаціонарі понад 7 тисяч хворих

  В одному з найстаріших в Україні військових лікувальних закладів, 409-му військовому госпіталі Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону, що у Житомирі, щороку медичну допомогу отримують десятки тисяч військовослужбовців і ветеранів Збройних Сил.

   Лише стаціонар щороку проходить понад 7 тисяч осіб, незважаючи на те, що розрахована ця медична установа всього на 200 ліжок, - розповідає armyinform.com.ua.

  Попри свій більш ніж солідний вік, а шпиталь веде свою історію від 1813 року, він має у своєму розпорядженні чимало новітнього медичного устаткування. Щось із цих надсучасних гаджетів придбано коштом військового відомства, щось подаровано волонтерами й благодійниками.

  До прикладу, ось уже два роки, як госпіталь може похизуватися сучасною рентгенологічною установкою. Як розповів АрміїInform начальник госпіталю, заслужений лікар України, кандидат медичних наук полковник медичної служби Олександр Серебряков, ця рентгенологічна установка на три робочі місця стала важливим надбанням шпиталю.

  – Її придбало Міністерство оборони України, і коштувала установка чимало – 4,7 мільйона гривень, – розповідає Олександр Михайлович. – Та це однозначно виправдало себе, адже тривають бойові дії, і у нашому госпіталі військовослужбовці проходять, зокрема, лікування та реабілітацію після поранень, і завдяки можливостям цього устаткування ми маємо змогу бачити найдрібніші осколки та пошкодження внутрішніх органів. Тож військове відомство дуже своєчасно закупило таку необхідну медтехніку для шпиталю.

  Особливістю рентгенологічної установки є те, що вона здатна виконувати весь спектр рентгенологічних досліджень у різних вимірах і проекціях. Простими словами, на ній пацієнта можна будь-як крутити, роблячи рентгенівські знімки у положеннях лежачи й стоячи, залежно від того, які органи хворого досліджують.

  – Я почувався під час рентгену, немов космонавт! – усміхається солдат строкової служби Олександр із Новоград-Волинського гарнізону. – Так лікар-рентгенолог крутила мене на цій установці… Раніше я думав, що подібні пристрої можуть існувати лише у науково-популярних передачах та фантастичних фільмах, але те, що подібне обладнання є на озброєнні військового, для мене було справжнім відкриттям!

  Варто зазначити, що за два роки експлуатації на цій установці вже виконано понад шість тисяч рентгенологічних досліджень.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework