Новоград-Волинський буде з теплопостачанням: уряд скасував непідйомні тарифи

  Щоб усунути загрозу відключення міст від газу, Кабмін ухвалив рішення про скасування необґрунтованих економічних ставок тарифів, які були встановлені наприкінці червня 2019 року попереднім урядом.

   У випадку її реалізації ряд міст опинились би перед загрозою відключення опалення та гарячого водопостачання через неможливість покриття собівартості їх послуг.

  Додамо в Асоціації міст України ще в жовтні зверталися до Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука з проханням скасувати постанову №560, якою встановили заздалегідь «непідйомні» для міст граничні тарифи на послугу з постачання теплової енергії для населення та послугу з гарячого водопостачання.

  – Для абсолютної більшості міст такі видатки є непосильними, а впровадження таких змін призведе до повного припинення надання послуг з постачання теплової енергії та гарячої води населенню, - зауважив виконавчий директор Асоціації України Олександр Слобожан, який представляв інтереси органів місцевого самоврядування на засіданні Уряду.

  Людмила Тодорович, директор КП міської ради «Новоград-Волинськтеплокомуненерго»:

  "26.06.2019 року Кабінетом Міністрів України було прийнято популістичне рішення про встановлення граничного рівня тарифу на послуги з централізованого постачання теплової енергії на рівні 1400 грн за 1 Гкал. (постанова №560 «Деякі питання захисту прав споживачів житлово-комунальних послуг»).

 Зазначена постанова КМУ суперечила вимогам Законів України "Про ціни та ціноутворення", "Про житлово-комунальні послуги", "Про теплопостачання ". При цьому чинне законодавство України чітко в изначає, що встановлення тарифів на теплову енергію нижче розміру економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво, транспортування та постачання не допускається.

  У випадку застосування на практиці постанови КМУ №560 обов’язок по відшкодуванню різниці в тарифах підприємствам ТКЕ було б покладено на органи місцевого самоврядування, до компетенції яких віднесено затвердження тарифу на послугу з централізованого постачання теплової енергії.

  Представляючи інтереси органів місцевого самоврядування, 28 жовтня Асоціація міст України звернулася до Олексій Гончарук - Прем'єр-міністр України з проханням скасувати зазначену постанову. Відтак, прийняте за зверненням #АМУ рішення Уряду сприяє стабільності проходження опалювального сезону 2019-2020 рр. та убезпечує місцеві бюджети від додаткових витрат."

  Нагадуємо, Асоціація міст України виступала категорично проти прийняття цієї постанови, адже її реалізація могла призвести до додаткових витрат місцевих бюджетів за час опалювального сезону 2019/2020 року у 7 млрд грн. У Житомирському РВ АМУ поінформували, що за попередніми підрахунками для бюджета Житомира це коштувало б 70,4 додаткових мільйонів гривень за опалювальний сезон 2019-2020 рр.

Офіс реформ у Житомирському РВ АМУ

Новини Житомира

     
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework