«102 роки — ще не рубіж…», — вважає найстарша жителька Новоград-Волинського району

  Так вважає найстарша жителька с.Федорівки Новоград-Волинського району, учасниця Великої Вітчизняної війни, ветеран праці Станіслава Адольфівна Савицька, котра наприкінці жовтня відзначила 102 роки.

  З цієї нагоди від імен керівництва райдержадміністрації нещодавно поважну землячку привітали в. о. начальника управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Оксана Морозова, директор терцентру Ніна Івасів, Брониківський сільський голова Надія Залевська, староста Федорівського старостинського округу Алла Осадчук.

  Гості щиро побажали іменинниці міцного здоров’я, миру, добра, благополуччя, затишку й тепла і подякували за позитивний приклад для підростаючого покоління.

  Бабусі вручили квіти та цінні подарунки.

  Станіслава Адольфівна все життя прожила у с.Федорівці. Пережила і війну, і голод, і післявоєнну відбудову. Під час буремних років Вітчизняної війни була підпільницею у партизанському загоні, що очолював Степан Маліков. Працювала завідуючою яслами, на різних посадах у колгоспі. Пережила бабуся й гіркі хвилини, коли у засвіти відійшли її найрідніші люди — єдина донька й чоловік, залишивши її на старості років самою в хаті.

  Але, незважаючи на життєві негаразди й труднощі, С.А.Савицька й до сьогодні залишається оптимісткою. Щотижня знаходить сили, щоб відвідувати місцевий костел. Пообіцяла, що планує ще не один рік зустрічати на порозі своєї хати гостей.

  Особливих секретів довголіття бабуся не має. За свої 102 роки жінка ніколи не відвідувала лікаря, окрім стоматолога, чим дуже пишається. А поблизу її чепурного будинку ростуть кущі троянд, які вона ще й нині розводить і доглядає самостійно.

Олег Шульга, zhytomyrschyna.zt.ua

Новини Житомира

  

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework