КамАЗи з фекаліями й токсичний сморід – село на Житомирщині потерпає від звіроферми

  Десятки вантажівок з фекаліями норок – лише мала частка сумних наслідків функціонування хутрової ферми на Житомирщині.

   І хоча керівник компанії «Профуна» Пітер Ван Ден Беукел запевняє, що на фермі утримується не більше 10 тисяч тварин, знімальна група «СтопКору» отримала докази того, що це далеко не так. Докладніше про це – у сюжеті Артема Поліковського.

  За підрахунками експертів, при тисячі голів норок кількість небезпечних відходів становить 30 тонн фекалій. Якщо тут 10 тисяч – це 300 тонн, тобто 20 КамАЗів (!) щороку. Але насправді їх в рази більше.

  Згідно з документом від Держслужби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, що потрапив до редакції «СтопКору», протягом 2017-2018 років на ферму з Польщі привезли 43 тисячі голів норок.kd21111914 1

  Можна розгледіти 16 шедів для тварин
  Виявляється, якщо навіть не враховувати розмноження, на фермі утримують щонайменше вдвічі більше, ніж це дозволено.

  І це не всі запитання до звіроферми. Реєстр перевірок компанії свідчить: торік було виявлено 8 порушень. Зокрема й неправильне зберігання відходів, порушення утилізації та порушення Водного законодавства.

  Як зазначає місцева вчителька біології та хімії Тетяна Розмаїта, у селі Сінгури після появи норкової ферми різко зросла кількість ракових захворювань.

  Журналісти не полишали спроби поспілкуватися з керівництвом компанії «Профуна» наживо і вирушили до місця, де готують їжу для норок. З ніг мало не збив неймовірний сморід. Та підійти ближче медійникам взагалі не дозволили й просто на знімальну групу нацькували величезну вівчарку.

Джерело: stopcor.org

Новини Житомира

   

Последнее изменение Пятница, 22/11/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework