У Коростені керівника комунального підприємства підозрюють у розтраті майже 200 тис грн бюджетних коштів, призначених для ремонту дороги

     Органи прокуратури Житомирської області продовжують вживати заходи кримінально-карного характеру щодо протидії незаконній розтраті бюджетних  коштів під час виконання ремонту доріг.

    Зокрема, Коростенською місцевою прокуратурою здійснюється  процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом розтрати бюджетних коштів керівником комунального виробничо-господарського підприємства міста Коростеня шляхом зловживання своїм службовим становищем.

   Наразі, 18.11.2019, за погодженням із місцевою прокуратурою, особі повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ч. 2 ст. 191 (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем) КК України.

      За версією слідства, керівник комунального виробничо-господарського підприємства, будучи службовою особою, наділеною організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями, з корисливих мотивів, з метою розтрати ввірених йому коштів на користь іншого підприємства, незаконно уклав договір з приватним підприємством на ремонт дороги центральної вулиці Коростеня.

    Відповідно до договору, укладеного у грудні 2018 року, київське підприємство зобов’язалося виконати поточний ремонт - залляти гарячою сумішшю вибоїни в асфальтобетонному покритті по вул. Сергія Кемського у  Коростені.

    Однак, насправді ні замовник, ні виконавець не переймалися ремонтом вибоїн. Натомість, як тільки із місцевого бюджету на рахунок підприємства перерахували кошти – 198910 грн, у той же день були складені та підписані акти виконаних робіт.

    Додаткові обставини справи: двома місяцями раніше, у жовтні 2018 року, це  ж саме підприємство, відповідно до іншого укладеного договору, саме на цій вулиці виконало капітальний ремонт дороги вартістю понад 31 млн грн, за який сплачено з обласного бюджету.

    Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводить Коростенський ВП ГУНП в області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Житомирі судитимуть заступницю міського голови за розкрадання бюджетних коштів

На Житомирщині прокуратура спільно з Нацполіцією та УСБУ в області викрили і затримали наркогрупу з мільйонними грошовими оборотами

Пресслужба прокуратури Житомирської області

Новини Житомира

 

Последнее изменение Пятница, 22/11/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework