На Житомирщині лісівники провели школярам екологічну екскурсію. ФОТО

  Днями до лісівників завітали школярі Житомирського міської гімназії № 23 разом із викладачами.

   Про це повідомляє zt-lis.gov.ua/.

  Екологічну екскурсію лісовими стежками Тригірського лісництва провів лісничий лісництва Валерій Іщук.

  Розпочали свою мандрівку учні з історії про лісовий заказник місцевого значення «Замок Терещенка». Школярі з захопленням слухали розповідь лісничого про меценатів, відомих на той час цукровиробників Терещенків. Далі була дорога до ботанічної пам’ятки природи Урочище «Тригір’я», щоб відвідати дуби поважного віку та набратися сил від кремезних велетнів. Доречі, найстаріший дуб «Патріарх» відзначатиме своє 600-річчя.

  Цікавими місцями для учасників екологічної екскурсії став лісовий заказник «Над Тетеровом». Скелястий берег з одного боку плеса та вікові ліси з іншого тут створюють для відвідувачів чародійну красу, наповнену духом минулого та лікувальною атмосферою у повітрі.

  Також, школярі змогли поринути у життя древніх слов’ян – оглядаючи декорації з облаштуванням древнього поселення слов’ян, які залишились після знімання українсько-слов’янського історичного серіалу «Слов’яни». Також, набралися духовних сил учасники екскурсії відвідавши Спасо-Преображенський Тригірський чоловічий монастир. А всі свої спостереження та отриману інформацію від екскурсії учні гімназії будуть представляти у своїх роботах на Всеукраїнському молодіжному екологічному форумі «Ecostep on Ukraine’s map». Лісівники Житомирського лісгоспу щиро бажають успіху учасникам!

kk22111981 2

kk22111981 3

kk22111981 5

kk22111981 6

kk22111981 7

Ірина Шевчук, ДП «Житомирський лісгосп»

Новини Житомира

       
 

Последнее изменение Пятница, 22/11/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework