Голова ОДА Житомирщини Віталій Бунечко прозвітував про 100 днів своєї роботи

  У п’ятницю 15 листопада голова ОДА Віталій Бунечко прозвітував про 100 днів своєї роботи перед редакторами друкованих ЗМІ Житомирщини.

   Про це розповідає exo.net.ua/.

  - Ви, журналісти, добре знаєте усі проблеми зсередини, - зазначив Віталій Іванович. - Тому сподіваюся, що ми знайдемо спільні точки дотику і разом розвиватимемо нашу область.

  Між іншим, на запитання, чи відчув уже губернатор за цей час дух області і її специфіку та які з головних проблем він вважає найгострішими, очільник ОДА відповів:

  - Дух Житомирщини в мені жив, живе і житиме, адже тут поховані мої пращури. А чимало проблем в області ми вже долаємо. Звичайно, хотілося б більш швидких змін на краще, але рухаємося в межах законодавства поступово і дещо вже вирішили. Як я уже казав, у нас є надзвичайно корумповані організації. Так от, така організація, як геокадастр, вже відійшла в історію. І зараз земельні питання вирішуватимуться на місцях, а не так, як раніше, потрібно було звертатися до Києва та щось випрошувати. Тут наша земля, і ми її будемо розподіляти, а не якісь чиновники з метою свого власного збагачення.

  На жаль, за ці роки корупція як іржа роз'їла величезну діру в нашому суспільному кораблі. Переконаний, що всі разом ми все вилікуємо і наша держава процвітатиме! Коли наші донори - світова спільнота - побачили з декларацій ті статки, які мали чиновники, вони були шоковані. Декілька кланів управляли фінансовими ресурсами держави. Декому дуже не подобаються зміни в державі, адже ми наступаємо їм на горлянку.

  ЯК ВИРІШУЄТЬСЯ В ОБЛАСТІ БУРШТИНОВЕ ПИТАННЯ?

  - Мене радує, що Верховна Рада вже проголосувала в першому читанні за законопроект про виведення "з тіні" та легалізацію видобування бурштину в Україні. У нас ми контрабанду вже перекрили. Правоохоронці зараз уже по-іншому на це реагують. І постійно звітують, скільки бурштину-сирцю вилучається. Я впевнений, що тепер остаточно ми впораємося з цим питанням (законопроект №2240 передбачає і позбавлення волі до 8 років з конфіскацією. - Авт.). Багато хто вже позбувся своїх посад. І в лісовій галузі ми обов'язково наведемо лад. Незабаром почне працювати в області новий керівник лісового господарства області.

  Дуже приємно, що Житомирщина попереду всіх регіонів в Україні зі створення ОТГ. Ми переконані: коли ця реформа відбудеться, то на місцях багато проблем вирішуватиметься і швидше, і краще. Саме тому щодо створення на місцях префектур ми вирішили запропонувати уряду, щоб на базі Житомирщини - лідера реформи об'єднаних територіальних громад в країні був запущений пілотний проект.

  До речі, якої б проблеми на Житомирщині не торкався в нашій розмові очільник ОДА, було видно, що він дійсно не тільки відчуває дух Житомирської області та її специфіку, а й намагається якнайшвидше позбавити її застарілих проблем та корупційних схем і проявів, які дозволяли певним ділкам набивати свої кишені. Завдяки цьому сьогодні правоохоронні органи докопуються навіть до того, хто під час ремонту доріг додумався використовувати замість бітуму дьоготь!..

  Звичайно ж, не залишили учасники зібрання без уваги і наболілі для них проблемні питання у друкованій пресі. Тому до Віталія Бунечка та присутніх було доведене і підтримане Спілкою журналістів України звернення редакції обласної найтиражнішої газети "Эхо" до Президента України Володимира Зеленського та голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова. "Друкована преса явно потребує допомоги. По-перше, газети передплатникам доставляються з великим запізненням через скорочення чималої кількості сільських поштових відділень, і ще більше скорочено листонош. Мотивація найголовнішого керівника Укрпошти України, мовляв, багато поштових відділень стали нерентабельними. До нього ж чомусь були рентабельними. А кому зараз через несвоєчасну доставку газет цікаво читати її позавчорашній випуск?

  По-друге, керівництво Укрпошти бідкається щодо величезних збитків через нерентабельність галузі, зокрема й після підвищення зарплат працівникам. Але чому у керівництва мало не мільйонні з преміями зарплати? Тоді як у тих же бідних листонош вони залишаються копійчаними.

  По-третє, за попереднього керівництва послуги на оформлення передплати та доставку газет становили 3-5%, тепер - аж 30%. Між іншим, на вимогу Спілки журналістів України надати відповідну калькуляцію на такі послуги надійшла відмова.

  По-четверте, запроваджена і "новація" на півроку затримувати повернення редакціям газет коштів від передплати. В усі часи до нового керівництва ці кошти поверталися не пізніше 15 січня. Більше того, авансово навіть видавалися частинами до Нового року, бо треба було на січень закуповувати необхідну кількість паперу, адже у цьому місяці багато вихідних. Постає питання: яким законом чи постановою дозволено без згоди редакцій так нахабно користуватися чужими коштами?".

  Загалом редактори інших газет підтримали звернення, а Віталій Іванович Бунечко припустив, що керівництво країни вирішить і дане питання!

П. САДЧЕНКО

Новини Житомира

       
 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework