Організатора наркобізнесу на Житомирщині можуть випустити з-під варти лише 1,9 млн грн застави

  21 листопада 2019 року, Коростишівською місцевою прокуратурою забезпечено розгляд клопотання щодо застосування запобіжного заходу п’ятьом підозрюваним у збуті наркотичних засобів.

   Ухвалою Коростишівського районного суду зазначеним особам застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою із правом внесення грошової застави. Зокрема, організатору групи – з можливістю внесення застави на суму понад 1,9 млн грн, ще одному учаснику групи на суму майже 500 тис грн, іншим трьом - дещо менша сума грошової застави.

  20 листопада 2019 року, п’ятьом особам повідомлено про підозру у скоєнні злочину за ч. 2 ст. 307 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів за попередньою змовою групою осіб).

  За версією слідства, організатор групи купував наркотичний засіб – метадон, який у подальшому разом зі своїми спільниками збували наркозалежним особам на території Київської та Житомирської областей.

  Під час затримання у них вилучено майже 2 кг наркотичної речовини рослинного походження, 20 грамів порошкоподібної речовини (метадон), значні грошові кошти, мобільні телефони, електронні ваги, облікову документацію та банківські картки.

  За попередніми даними, лише на банківський рахунок організатора групи протягом 7 місяців за збут наркотичних засобів надійшло майже 2 млн грн.

  Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводить Коростишівський ВП ГУНП в області, процесуальне керівництво здійснює Коростишівська місцева прокуратура.

  Як повідомлялося раніше, групу осіб прокуратурою спільно з Нацполіцією та  СБУ викрито і затримано 19.11.2019, у ході здійснення оперативно-розшукових заходів у межах досудового розслідування кримінального провадження.

  Додатково: санкція зазначеної статті передбачає покарання у виді  позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Житомирської області

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework