Вусатий нянь: Як хлопець з Новограда став бебісітером

   Переважно від сексизму потерпають жінки, проте гендерні стереотипи шкодять і чоловікам. Але є люди які не зважають на установленні стереотипи, й сміло займаються справою, яка їм до душі.

   Сьогодні мова піде про 20-річного хлопця з Новограда-Волинського, який працює бебісітером. Звати його Ростислав Перехожук. Любов до дітей він плекав ще з дитинства, оскільки його мама працює в одному з садочків Новограда-Волинського. Користуючись нагодою, Ростислав багато проводив вільного від навчання часу з дітьми. Там він був ініціатором багатьох ігор та заходів, та й просто став улюбленцем дітей, які прозвали його "Ростіком". Це захоплення дітьми у Ростислава переросло у професію. Відтепер він працює бебісітером у вільний від навчання час.

 

  До нянь та гувернанток в Україні, схоже, вже звикли і досить активно користуються їх послугами. Натомість бебісітери – явище відносно нове, тому природно, що до них ставляться з певною осторогою. І даремно. Адже насправді вони – чудові помічники для активних та сучасних батьків.kd26111905 1

  Ростислав, чи маєш ти педагогічну освіту чи може здобуваєш її?

  Ні, я закінчив дев'ять класів гімназії, далі пішов у технікум на електрика, а потім поступив до Києва на інженера в НУБіП.kd26111905 2

  Як ти став бебісітером?

  У 20-му столітті були популярні чоловіки-гувернери, але тепер через непопулярність вони соромляться йти в дану сферу, тим більше до дітей. Я обожнюю дітей, і коли вже перебував у Києві почав шукати щось пов'язане з ними... і ось.... я працюю у двох сім'ях одночасно. Також я написав книгу свою для першої сім'ї, де вмістив казки і вірші про них самих. А зараз готую другий збірник. Але вже в ігровій формі, новорічній.

 kd26111905 3kd26111905 4

  Хто ж такі бебісітери чи можеш ти більш детально розповісти?

  Дуже часто їх плутають з нянями, хоча це не зовсім правильно. На відміну від нянь чи гувернанток, які працюють на постійній основі та можуть жити в родинах роками, бебісітери мають «вільний графік» роботи. Їх наймають для тимчасового догляду за малям – на кілька годин. Наприклад, тоді, коли мамі з татом потрібно відлучитися по своїм дорослим справам чи просто побути разом. Умови цілком залежать від домовленостей бебісітера і батьків – це можуть бути як певні години кожного дня, так і окремі події чи обставини. У будь-якому випадку, це надзвичайно зручно для тих, хто не хоче або не може мати постійну няню і не має можливості залишити дітей на дідусів-бабусь.

Ірина Сукач

Директор, журналіст
Джерело: 04141.com.ua
Новини Житомира

 

   

Последнее изменение Вторник, 26/11/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework