«У нас цінують мертвих героїв, а до живих справи немає», — Народний Герой, Командир 95-ї бригади

  Командир 95-ї десантно-штурмової бригади Максим Миргородський, лицар трьох ступенів ордена Богдана Хмельницького, а також нагороди Народний Герой днями виступив на апеляційному суді і запропонував взяти на поруки генерал-майора Дмитра Марченка, щоб на період розгляду справи він перебував під домашнім арештом, а не під вартою.

   Полковник Миргородський дуже засмучений відмовою суду видати Марченко на поруки:, передає Цензор.НЕТ

  "Таким складом, як сьогодні збиралися в суді і пропонували брати на поруки ми, офіцери, збираємося тільки на похоронах наших товаришів. Для нас це важливо. Сьогодні нам, захисникам України, показали, що ми для держави ніхто, наша думка нічого не значить".

  "Військовослужбовці під слідством, суд ще не вирішив винні вони чи ні, але їх тримають за ґратами. Люди, які проливали кров, люди, які довели, що готові віддати життя заради своєї країни, повинні доводити, що гідні поваги. На свободу до вироку випускають кого завгодно. Але коли мова йде про офіцерів, їм виставляють заставу в 20 мільйонів гривень - небачена для них сума. Нехай суд визначає ступінь вини - але чому військовослужбовців тримають за ґратами на час суду, як ніби вони злочинці, як ніби їм немає довіри, вони можуть втекти?"

  "Я приїхав, щоб поручитися своєю честю - Марченко не буде ховатися. Виявилося, це недостатньо. Навіть мого слова недостатньо. Слова інших офіцерів і генералів. Наша країна довіряє нам іти в бій, і впевнена, що ніхто з нас не втече з поля бою, вірить, що ми готові піти смерть. Але наша країна при цьому вважає, що хтось із нас втече від слідчого. Судді, які так вирішили, підуть додому і будуть спокійно обіймати свою сім'ю. Тому що у нас цінують мертвих героїв, а до живих справи немає".

  "Загинув комбриг 128-й - хто зараз згадує його сім'ю? Був шум і все вже забулося. Ціна життя солдата на війні -1 мільйон 200 тисяч посмертних виплат, ціна свободи і честі - заставу в 20 мільйонів. Ось таке справжнє ставлення держави сьогодні показав апеляційний суд Києва, який образив тих, хто захищає Україну".

Джерело: Цензор.НЕТ

Новини Житомира

   

Последнее изменение Воскресенье, 01/12/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework