Сімейний виконком: активіст з Житомирщини звернувся до Кабміну через кумівство в міськраді Олевська

  Активіст ГО "Стоп корупції" в Житомирській області Олександр Ігнатьєв звернувся до Кабінету міністрів України зі скаргою про систематичне порушення законодавства України керівництвом міста Олевськ.

  Про це повідомляє stopcor.org/з посиланням на особистий блог активіста.

  Йдеться, зокрема, про порушення закону про місцеве самоврядування.

 "Грубим ігноруванням законодавства України є те, що до складу виконавчого комітету Олевської ОТГ не входить жоден з начальників управлінь і відділів, які повинні входити до складу виконкому згідно з законом. Тому медицину, освіту, комунальне господарство, економічний і фінансовий відділи, земельне управління, які передані районною владою в ведення мерії, ніхто не представляє у виконавчому комітеті ОТГ", – написав активіст, посилаючись на 53 статтю ЗУ "Про місцеве самоврядування в Україні".

  Також пан Ігнатьєв зауважив, що Олевська міська рада разом з виконавчим комітетом порушує закон про доступ до публічної інформації, оскільки проєкти рішень сесій з'являються на сайті ради лише за день або ж безпосередньо у день засідань, ані депутати, ані громада до останнього їх не бачать. За словами Олександра, це сприяє злочинній схемі, за якою рішення ухвалюють на користь компаній, керівниками яких є самі члени виконкому та наближені до мера Омельчука особи.

  Зокрема, йдеться про дружину мера Валентину Омельчук, яка раніше вже потрапляла у поле зору "СтопКору". Під час розслідування наші журналісти з'ясували, що очільник Олевська спонсорує її коштом ОТГ.

Новини Житомира

       

Последнее изменение Воскресенье, 01/12/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework