У найбільшій в Україні громаді почав роботу мобільний ЦНАП, створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою»

  В Олевській міській громаді Житомирської області, яка є найбільшою за площею в Україні – 2010,9 км², почав роботу мобільний центр надання адміністративних послуг, створений завдяки партнерству громади з Програмою «U-LEAD з Європою». «ЦНАП на колесах» буде працювати щоденно та обслуговувати майже 35 000 мешканців 51 населеного пункту.

   Мобільний Центр надання адміністративних послуг – це спеціально обладнаний автомобіль, у якому облаштовані два робочі місця адміністраторів та три місця для відвідувачів. Приймання громадян здійснюється всередині транспортного засобу, обладнаного системами обігріву та кондиціонування повітря, компактний пандус дозволяє обслуговувати осіб з інвалідністю в автомобілі. Також ЦНАП обладнаний мобільною валізою для отримання послуг дома.

  Мобільний ЦНАП Олевської ОТГ буде надавати 59 послуг та  ще 100 через стаціонарний ЦНАП. Затверджено 10 маршрутів мобільного ЦНАП. Громада придбала обладнання для мобільного центру та облаштувала гараж.

   Станіслав Ющик, регіональний спеціаліст Програми «U-LEAD з Європою» взяв участь у відкритті ЦНАП: «Проблема доступу до адміністративних послуг є дуже актуальною для України. Особливо це помітно у громадах, до складу яких входить багато розпорошених населених пунктів. Мобільний ЦНАП — це рішення, яке дозволяє швидко та якісно забезпечити доступом до послуг кожного мешканця».

  Завдяки підтримці Програми було модернізовано й стаціонарний ЦНАП. Центр розширив перелік послуг, а в приміщенні, коштами громади, зробили ремонт, облаштували зону для відвідувачів та дитячий куточок.

  Олег Омельчук, голова Олевської міської громади: «Дякую міжнародним партнерам за допомогу у запуску мобільного ЦНАП. Тепер кожен наш мешканець незалежно від можливостей доступу в інтернет та відстані до центрального ЦНАПу може отримати послуги від держави поряд зі своїм домом. Ми дуже радіємо, що питання доступності адмінпослуг у нашій громаді вирішено».

  Олевська громада була однією з перших в Україні, де встановили програмний комплекс «Вулик», розроблений проєктом EGOV4UKRAINE в рамках «U-LEAD з Європою». В рамках Програми, громада також стала учасником апробації рекомендацій ґендерного посібника «U-LEAD з Європою», під час якої експерти спільно зі співробітниками ЦНАП обрали найбільш корисні та цікаві рекомендації для їхнього ЦНАП та випробували їх на практиці. Всі співробітники ЦНАП, пройшли курс навчання з підвищення кваліфікації, розроблений українськими та шведськими експертами.

   За підтримки Програми «U-LEAD з Європою» у Житомирській області до кінця 2019 року будуть працювати десять належних центрів надання адміністративних послуг.

Новини Житомира

 

Последнее изменение Пятница, 29/11/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework