Новий тариф на доставку газу збитковий для АТ «Житомиргаз»

  НКРЕКП схвалила проект тарифу для АТ «Житомиргаз», який у 2,1 рази менше собівартості доставки газу споживачам. Таке рішення держрегулятора призведе до того, що в 2020 році збитки АТ Житомиргаз складуть близько 100 млн грн.

   НКРЕКП схвалила проект тарифу для АТ «Житомиргаз» на доставку газу на рівні 0,90 грн за 1 куб.м, в той час як фактична собівартість робіт з доставки газу становить  1,81 грн за куб.м.

  АТ «Житомиргаз» наполягає на необхідності встановлення тарифу на доставку газу на економічно обґрунтованому рівні. Адже новий тариф не забезпечує належне фінансування робіт та матеріалів, необхідних для безпечного та стабильного газозабезпечення.  Він приведе до того, що в 2020 році збитки АТ Житомиргаз складуть 70 млн грн.

  Разом з тим, символічна зміна тарифу на доставку газу не дає можливості підняти зарплати працівникам АТ «Житомиргаз» хоча б до рівня, середнього для промисловості. Через це в компанії  продовжиться відтік кадрів, який вже перевищує 15% на рік.

  Новий тариф, який вступає в дію з 1 січня 2020 року, майже не відчутний для клієнтів АТ «Житомиргаз»  Адже річні витрати на доставку газу у мешканців квартир із газовою плитою зростуть на 35 грн, а для приватних будинків із газовим опаленням на 250 грн. 

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework