У Житомирі припинено протиправну оренду приміщення ліцею вартістю 5,2 млн грн

  Житомирською місцевою прокуратурою опрацьовано офіційні матеріали та договори оренди про використання нерухомого майна державної форми власності навчальних закладів та виявлено порушення вимог чинного законодавства.

   Установлено, що місцевий приватний підприємець майже рік - з січня 2019 року - орендував нежитлові приміщення професійного політехнічного ліцею загальною площею майже 217 кв. м вартістю 5,1 млн грн, обладнавши у них ремонтну майстерню з металообробки.

  Таку діяльність підприємець налагодив на підставі договору оренди, укладеного з Регіональним відділенням Фонду державного майна України по Житомирській області.

  Однак, при укладенні договору сторонами проігноровано вимоги ст. 80 Закону України «Про освіту», відповідно до яких, об’єкти та майно державних і комунальних закладів освіти не підлягають приватизації чи використанню не за освітнім призначенням.

  Житомирською місцевою прокуратурою, в інтересах держави, заявлено позов про визнання недійсним договору оренди нежитлових приміщень ліцею та припинення оренди.

  Лише після прийняття судом справи до провадження сторонами було розірвано договір оренди державного майна та повернуто його балансоутримувачу згідно акту приймання-передачі.

Пресслужба прокуратури Житомирської області

Новини Житомира

   

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework