Подорожчання м’яса: які ціни у м’ясному павільйоні в Житомирі?

  Нещодавно у центральних ЗМІ з’явилася інформація про те, що за останні два роки в Україні подорожчали всі види м’яса.

   Про це повідомляє zhytomyrschyna.zt.ua/ з посиланням на Антимонопольний комітет України.

  Зокрема, в АМКУ поінформували, що середні споживчі ціни на тушку курки протягом 2017 року зросли на 33%, а середня її ціна за кілограм становила 48,58 грн. Протягом 2018 року ціна зросла на 9%, і в середньому курка коштувала 56,18 грн./кг. Зросли середні споживчі ціни на свинину: протягом 2017-го — на 45%, а 2018-го — на 10%. «Середня ціна за кілограм свинини у 2017-му була 94,92 грн., а в 2018-му — 113,08 грн.», — підрахували в АМКУ. Щодо яловичини, то на неї споживчі ціни у позаминулому році збільшилися на 28%, а в минулому — на 9% — від 101,88 грн. до 122,63 грн. за кг продукту. Експерти зазначили, що ціни на свинину та яловичину і в 2017-му, і в 2018-му роках були приблизно вдвічі вищими, ніж ціни на курятину.

  Ми побували у м’ясному павільйоні Житнього ринку, що в Житомирі, аби з’ясувати, які ж сьогодні ціни на м’ясо. «Беріть кілограм по 110 грн., — відразу запрошує до свого товару одна з продавчинь. — Ще вранці віддавала по 125 грн.!». За деякими прилавками можна побачити навіть яскраві цінники зі словом «акція».

  Одна з продавчинь розповідає, що нині торгівлю назвати активною складно. «Люди зараз до зими готуються — купують теплі речі та взуття, — пояснює. — От і доводиться економити, в тому числі — на продуктах». Водночас, за її словами, вже приблизно через тиждень ціни почнуть зростати. Це стало звичним явищем перед святами, коли цифри на цінниках збільшуються мінімум на 15 грн. Нині ж вартість свинячої шинки — в середньому від 90 до 100 грн./кг, лопатки — 85 — 90 грн./кг, ошийка — 110 — 120 грн./кг, м’яса, як кажуть, «на биточки» — 110 грн./грн.

  Вартість телятини є дещо вищою. За ошийок правлять приблизно по 150 грн./кг; за шматок із задньої частини тушки — 120 грн./кг; обрізки можна купити і дешевше, ніж за сотню гривень.

  Курятина нині теж приблизно — по 90 — 99 грн. за кілограм філе, по 70 — 77 грн./кг — за стегенця.

  Покупці, з якими поспілкувалася в павільйоні, зізналися, що бувають тут не часто. Одні прийшли скупитися напередодні сімейного свята, другі — «бо вже скучили за м’ясом», молода мама — за телятиною для малечі, а хтось — тому, що вдома захворіли батьки, їм потрібно приготувати «щось смачне і поживне». До речі, кілька містян зауважили, що частіше їдять курятину, ніж свинину або, тим більше, телятину. І пояснення цьому просте — різниця в ціні.

Новини Житомира

   

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework