У Малинському районі поліцейські виявили водія, який перевозив убиту косулю

  Днями під час профілактичних заходів поліцейські місцевого відділення зупинили автомобіль, в якому виявили убиту косулю. Жодних дозвільних документів на полювання копитних тварин керманич авто не надав.

 

  Автомобіль «Рено Кенго» поліцейські помітили на одній з вулиць с. Лумлі Малинського району. Під час перевірки з’ясувалось, що за кермом перебуває власник транспортного засобу, 68-річний житель с. Гранітного. У багажному відділенні авто члени рейдової групи, до складу якої також входили мисливцезнавці, виявили тушу дикої тварини. Будь-яких документів щодо полювання на копитного звіра чоловік не надав.

kd03121926 1

  Відтак подію належним чином було зареєстровано. Нині вирішується питання щодо правової кваліфікації правопорушення. Призначено низку відповідних експертних досліджень.

  Нагадаємо, за порушення правил полювання передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність. Так, відповідно до ст. 85 (Порушення правил використання об’єктів тваринного світу) Кодексу України про адміністративні правопорушення за такі дії передбачено відповідальність у вигляді штрафу від 6 до 60 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 102 до 1020 грн). А ст. 248 (Незаконне полювання) Кримінального кодексу України визначає покарання як штраф від 100 до 200 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (1700 до 3400), так і 3-річне обмеження волі.

Відділ комунікації поліції Житомирської області

Новини Житомира

   

Последнее изменение Четверг, 05/12/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework