Малинським медикам і вчителям не вистачає коштів на заробітну плату

  3,2 мільйона гривень не вистачає до кінця року на заробітну плату малинським медикам. Це більше місячного фонду оплати праці. Отож, дехто не отримає зароблене уже за листопад.

   Про це повідомляє редакція газети «Малинські новини».

  Єдине медичне підприємство, яке у повному обсязі забезпечене державним фінансуванням і навіть, крім зарплат, має власні кошти на ремонт приміщень — центр первинної медико-санітарної допомоги під керівництвом Олександра Андрійцева. Адже цьогорік вони фінансувалися напряму з Національної служби здоров’я України, відповідно до кількості укладених із сімейними лікарями декларацій.

  У Малинській міській лікарні і стоматполіклініці впровадження реформи тільки розпочинається, і поки що новостворені комунальні некомерційні підприємства не можуть похвалитися задовільним фінансуванням — субвенції не враховують їхньої повної потреби.

  Про недостатність державного фінансування медики повідомили обласного депутата, очільника бюджетної комісії облради Олега Дзюбенка. Сподіваються за його сприяння отримати додатково з області кошти за рахунок перерозподілу видатків. Отож, чекають на рішення грудневої сесії обласної ради.

  Не зважаючи на відміну поділу класів на групи, доплати та інші заходи економії, не вистачає близько мільйона гривень на заробітну плату і малинським освітянам. Це до 35 відсотків від потреби на оплату праці за грудень. У разі відсутності додаткового державного фінансування, кошти вчителям обіцяють виділити з міської казни.

  Наступного року, нагадаємо, влада обіцяла повернути педагогам доплату за престижність професії, яку у містах обласного значення, зокрема, Житомирі, виплачують у розмірі 20 відсотків від посадового  окладу.

Новини Житомира

   

Последнее изменение Пятница, 06/12/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework