Житомирська райрада не погодилася «повертати» райлікарню з Троянова до Станишівки

  Як відомо, Житомирська районна рада нещодавно прийняла волюнтаристське рішення, яке протирічить законодавству та здоровому глузду.

   Внесено зміни до статуту Житомирської центральної райлікарні, в якому місце її юридичної адреси прописано село Троянів. Хоча з радянських часів, коли ця медична установа й була збудована, вона знаходться у Станишівці, де й сплачувала податки ‒ передає silske.org .

  І ось керівництво райради, мабуть, почало “давити жаба” через те, що Станишівська громада після об’єднання зажила значно заможніше, а районний бюджет втратив значне джерело свого наповнення. Бо ж зменшився й дохід тих, хто розпоряджається цими коштами. Тому то й виникла ідея “розкуркулення” станишівців.

  Дивно, але коли частину Житомирського району відрізали до новостворюваної громади, то у райраді ніхто про це й не “мекнув”. Бо тоді районні депутати за завданням кривавого антинародного режиму Порошенка займалися іншими “важливими” справами: приймали звернення про свободу Надії Савченко, про розвішування бандерівського прапора та героїзацію нацистів, про “томосятину” тощо.

  Після прийняття рішення про перереєстрацію ЦРЛ у Троянові, Станишівська сільрада цілком законно виразила своє обурення. І кілька депутатів райради на чолі з Віктором Загладьком ініціювали розгляд питання Про скасування рішення 26 сесії 7 скликання № 917 «Про внесення змін до Статуту Комунального некомерційного підприємства «Центральна районна лікарня» Житомирської районної ради».

  На сесію 29 листопада приїхала й делегація Станишівської громади, щоб довести до депутатів свою думку та відстояти свою позицію і інтереси мешканців сільради. Проте лише семеро депутатів з 19 необхідних підтримали проект рішення щодо юридичного “повернення” ЦРЛ до Станишівки, де вона фактично й знаходиться. “За” проголосували Л.Вербило, В.Дєньга, В.Загладько, Г.Журавель, Р.Карчевський, Т.Парфентієва та А.Якімець. Проти виступили четверо - М.Савенко, А.Гречко, О.Гребенюк, та В.Нижник. Утрималися (що рівносильно голосуванню проти) - 14, в тому числі й голова райради С.Крутій та заступник голови В.Стах. Депутат В.Голік не голосувала, а ще 10 народних обранців ... були відсутніми.

  То ж боротьба станишівців за центральну райлікарню має продовжитися, бо ж закон на їхній стороні. Скоріш за все, розгляд справи тепер перейде до зали судових засідань. Прикро, що “народні обранці” так цинічно нехтують українським законодавством, “реформовані” під євростандарти “правоохоронні” органи бездіють...

Тарас Сріблястий

Новини Житомира

   

Последнее изменение Пятница, 06/12/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework