Через службову недбалість працівників, з виправної колонії на Житомирщині втекли двоє засуджених

  На Житомирщині прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом службової недбалості працівників виправної колонії, з якої втекли двоє засуджених.

 

  Бердичівською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом втечі двох засуджених із державної виправної колонії.

  За версією слідства, 9 грудня 2019 року, о 06.30 год, під час ранкової поіменної перевірки засуджених в державній установі «Райківська виправна колонія (№73)», виявлено відсутність двох засуджених, які відбували покарання під наглядом на дільниці соціальної реабілітації, розташованій за межами охоронюваної території установи.

  Наразі, під керівництвом прокуратури Житомирської області вживаються необхідні оперативно-розшукові заходи, спрямовані на встановлення місця перебування та затримання засуджених.

  Крім цього, Бердичівською місцевою прокуратурою 09.12.2019 до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками кримінального правопорушення, за ч.1 ст. 367 (службова недбалість) КК України стосовно працівників державної установи «Райківська виправна колонія (№73)».

  На даний час вирішується питання про передачу кримінального провадження за підслідністю до Державного бюро розслідування у місті Хмельницькому для проведення досудового розслідування.

  Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч.2 ст. 393 КК України (втеча з місця позбавлення волі або з-під варти групи осіб) проводить Бердичівський відділ поліції.

  «На Житомирщині затримано одного засудженого, який перебував у розшуку у зв’язку із втечею із виправної колонії», — зазначається вже в матеріалі прокуратури Житомирщини на її ж сайті. Отже, одного з потенційно небезпечних втікачів уже все ж знайшли, доволі оперативно.

  У вівторок, 10 грудня 2019 року, завдяки спільним злагодженим діям Бердичівської місцевої прокуратури та оперативних працівників державної установи «Райківська виправна колонія (№73)» затримано одного засудженого, який був оголошений у розшук у зв’язку із втечею із виправної колонії.

  Втікача затримано у с. Знамянка Хорошівського району, де він мав намір переховуватися у своєї знайомої.

  Наразі, під керівництвом прокуратури Житомирської області, проводяться слідчі та оперативно-розшукові дії по встановленню та затриманню ще одного засудженого.

  Як повідомлялося раніше, у понеділок, 9 грудня 2019 року, із державної установи «Райківська виправна колонія (№73)» скоїли втечу двоє засуджених, які відбували покарання під наглядом на дільниці соціальної реабілітації, розташованій за межами охоронюваної території установи.

  За фактом втечі, під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури,  Бердичівським ВП ГУНП в області розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.393 КК України.

  Додатково: санкція ч.2 ст.393 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі до 8 років.

за матеріалами пресслужби прокуратури Житомирської області

Новини Житомира

   

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework