Чиновники віддали новому фавориту 61 мільйон на ремонт дороги Попільня-Ружин, відхиливши 5 дешевших пропозицій

  Управління дорожнього будівництва та інфраструктури Житомирської облдержадміністрації 13 листопада за результатами тендеру замовило ТОВ «Будстандарт ЛТД» капремонт автодороги загального користування місцевого значення О 061629 Попільня-Ружин на ділянці км 18+895 – км 25+105, Житомирська обл. за 61,07 млн грн. Очікувана вартість склала 68,81 млн грн.

  Про це написав Тарас Боросовський у виданні «20 хвилин. Житомир», nashigroshi.org

  Подані на тендер пропозиції ПП «Автомагістраль», ТОВ «Мего ЛТД», ПП «Артембуд», ТОВ «Спец Комплект Постач» і ТОВ «Бахмачгазбудсервіс» організатори за різними причинами відхилили. Наприклад, «Автомагістраль» – через незазначення в документі з постачання асфальту відстані від власного асфальтобетонного заводу до об’єкта будівництва.

  «Принципового значення для визначення переможця це не має, однак управління дорожнього будівництва ОДА вирішило інакше. І прийняло рішення укласти угоду з «Будстандарт ЛТД», пропозиція якого дорожча на 20 млн грн., тобто у півтора рази за конкурентів», – написало видання.

  При цьому тендерний комітет пропустив низку порушень серед поданих переможцем документів. У наданому гарантійному листі «Будстандарт ЛТД» вказало, що замість дороги Попільня-Ружин зобов’язується відремонтувати вул. Цадика у Бердичеві. Не відповідають умовам тендерної документації і подані відомості про матеріально-технічну базу та обладнання, оскільки в них не вказано, хто його поставлятиме. Також переможець до договору про послуги лабораторних вимірювань «забув» надати копії підтверджень атестації та сертифікації відповідної лабораторії. У згоді на обробку персональних даних директор «Будстандарт ЛТД» не вказав місце проживання, як це вимагалося тендерною документацією. У порушення вимог тендеру у листі-відгуку переможця відсутня згадка про фактичні основні види та обсяги виконаних робіт.

  Тендером зацікавилась Держаудитслужби в Житомирській області. 18 листопада аудитори підтвердили порушення. За 5 днів їх мали усунути або ж відмінити торги, чи визнати їх такими, що не відбулися.

  Причини ігнорування вимог аудиторів очільниця департаменту регіонального розвитку Житомирської ОДА Інна Хоменко коментує так: «Ураховуючи, що за результатами торгів угода укладена до висновку Держаудитслужби, підстав для скасування публічних торгів немає. Крім того, замовник подав пояснення по кожному виявленому факту за результатами ревізії».

  Мотивували тим, що при скасуванні торгів нова процедура закупівлі відбудеться лише у грудні. Управління дорожнього будівництва ОДА «не вважає доцільним скасовувати процедуру закупівлі на надання послуг, вартість яких нижча від очікуваної на 7,7 млн грн».

  В той же час, «Автомагістраль» надіслало до Антимонопольного комітету скаргу. 11 листопада вона була прийнята АМКУ. Втім, через день «Автомагістраль» передумала скаржитись і відкликала заяву.

  Журналісти звернули увагу, що одночасно із визначенням переможця по капремонту дороги Попільня-Ружин підбивали підсумки по торгах з капремонту вулиць у селищі Любарі. Саме після згаданої відмови від скарги, 13 листопада з’являється повідомлення про намір укласти договір з ПП «Автомагістраль». Наступного дня підприємство визнають переможцем ще у двох торгах. Ремонт доріг в Олевському та Лугинському районах мають виконати за 18,8 млн та 13,2 млн грн. Хоч вони й запропонувала найнижчу ціну, підписувати угоди управління дорожнього будівництва не поспішало.

  В той же час, 15 листопада «Будстандарт ЛТД» з ціною, у півтора рази більшою за ПП «Автомагістраль», визнали переможцем у торгах на ремонт дороги в Любарському районі. Підприємство знову звернулось зі скаргою до АМКУ. За декілька днів, як попереднього разу, за власною ініціативою скаргу забрали. І з ПП «Автомагістраль» нарешті підписали договір на капремонт дороги в Олевському районі.

  За відсутності власного приміщення всю дорожню техніку «Будстандарт ЛТД» орендує у ТОВ «Інвестиційно-будівельна група «Фортуна», яке, за даними МВС, теж не має транспорту.

  Видання нагадало, що президент України Володимир Зеленський призначив головою Житомирської ОДА Віталія Бунечка. «Розкрадати гроші на дорогах Житомирщини я не дозволю!» – завірив під час брифінгу Бунечко. Небажання у подальшому працювати з переможцями минулих торгів очільник області пояснив виявленими фактами розкрадань під час ремонту доріг.

Новини Житомира

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework